Teekkarit ottivat kylterit vastaan hurraten

|
Uutinen
Kuuntele

Kauppatieteiden opiskelijat eli kylterit muuttivat tiistaina 1. syyskuuta Otaniemeen rekoilla, vesibusseilla ja helikopterilla.

Vappuun on vielä aika, mutta tunnelma kohosi lähes yhtä riehakkaaksi eilen tiistaina 1. syyskuuta, kun kauan odotettu päivä toteutui. Kauppakorkeakoulun opiskelijat muuttivat Otaniemeen.

Ensimmäisen vuoden opiskelijat saapuivat Espooseen rekkakulkueessa, kun taas muut matkasivat vesibusseilla. Kuusi arvalla valittua opiskelijaa saapui ilmojen halki helikopterilla. Töölöön jää enää vain maisterivaiheen kauppatieteiden opiskelijat.

– Teekkarit suhtautuvat muuttoon tosi positiivisesti. Muuttoa on odotettu jo Aalto-yliopiston perustamisesta asti. Nyt yhteistyön on mahdollista tiivistyä entisestään. Jo avajaispäivänä se näkyi esimerkiksi monien opiskelijayhdistysten välisenä tiiviimpänä yhteistyönä ja yhteisinä esittelypisteinä, kertoo TEKin opiskelijakenttäasimies Essi Puustinen.

Teekkarijäynä siivitti kampusalueen kehittämiseen

Teekkarijäyniltäkään ei vältytty. Kyltereiden käyttöön annetun Saha-rakennuksen pihalla uusia käyttäjiä odotti valtava tukkikasa, Ponssen metsäkone ja sahansoittaja.

Onneksi paikalle saapui myös Suomen metsäteollisuuden edustajia, joten taloustietoisille kyltereille avautui mahdollisuus kaupata puutavara. Metsä Groupin ja Ponssen kanssa käytyjen neuvotteluiden tuloksena kylterit myivät tukit 10 000 euron kauppahintaan.

– Pitäkää Tukkinne -nimellä kulkeneen jäynän taustalla toimineet teekkarikerhot toivovatkin, että KY ry käyttää saadut rahat Otaniemen kampusalueen viihtyvyyden kehittämiseen, Puustinen paljastaa.

Teekkareiden ja kyltereiden yhteistyön lopputuloksia voidaankin ehkä ihastella jo ensi vappuna Otaniemessä. Aallon kurssitarjontaan on nimittäin ilmestynyt pienpuurakentamiseen keskittyvä poikkitieteellinen projektikurssi.

Kuusi arvalla valittua onnekasta kauppatieteen opiskelijaa lensi Otaniemeen helikopterilla.

Kylterit saivat muutettua kasan tukkeja rahaksi. 10 000 euroa on tarkoitus käyttää Otaniemen kampusalueen viihtyvyyden kehittämiseen.

Lukuvuoden avajaisseremonioiden jälkeen Alvarin aukiolla vietettiin Aalto Partya. Yliopiston killat ja yhdistykset esittelivät toimintaansa muun muassa Otaniemeen saapuneille kauppatieteilijöille.