Teekkarilakit valloittavat somen

|
Uutinen
Kuuntele

Uutta teekkariperinnettä, Teekkarilakkipäivää vietetään ensimmäistä kertaa 30.9.2020.

Teekkarilakit ovat useimmille tuttua kuvastoa erityisesti vappuun ja erilaisiin opiskelijarientoihin liittyen. Tänä syksynä kannustamme kaikkia teekkareita näyttämään lakkinsa 30.9., joka on myös vuoden viimeinen päivä, jolloin lakkia saa käyttää.

– Teekkarilakki on kesälakki, jonka käyttöaika alkaa vapusta ja päättyy syyskuun loppuun. Nyt onkin oiva tilaisuus ulkoiluttaa lakkia ennen talvisäilöä, kehottaa Matti Vähä-Heikkilä, TEKin opiskelijatoiminnan asiantuntija. 

TEKin Nuorten valiokunnan ideoiman Teekkarilakkipäivän tarkoituksena on myös tuoda näkyväksi teekkariuden monimuotoisuutta. Teekkari-identiteetti ei pääty tutkinnon saamiseen, vaan se yhdistää ihmisiä ensimmäisen vuoden opiskelijasta kauan sitten eläköityneeseen diplomi-insinööriin. Päivä onkin tarkoitettu kaikille lakin omistaville. 

Tänä vuonna Teekkarilakkipäivää vietetään ensisijaisesti etänä ja virtuaalisesti – laita siis lakki päähän kotona, toimistolla tai missä ikinä liikutkaan! Voit osallistua päivään ottamalla itsestäsi kuvan lakki päässä ja postaamalla sen someen hashtagilla #teekkarilakkipäivä #teekkaricapday #teknologmössansdag. Voit halutessasi jakaa kuvan yhteydessä myös lakkimuistojasi tai kertoa, mitä lakki sinulle merkitsee. 

– Itselleni lakki on ennen kaikkea muistutus vahvasta yhteisöstä, Matti Vähä-Heikkilä kertoo. 

Teekkarilakkipäivän tapahtumasivu löytyy Facebookista. Instagramissa lakkikuvan hashtageilla #teekkarilakkipäivä #teekkaricapday #teknologmössansdag jakaneiden kesken arvotaan kolme keräilyharvinaisuutta: Arabian tupsumukeja! 

Lue lisää teekkarilakin historiasta täältä