TEDx saapui Otaniemeen

|
Uutinen
Kuuntele

Joukko vapaaehtoisia opiskelijoita järjesti Otaniemessä kuuluisan puhetapahtuman.

TED Talks on maailmakuulu puhujatapahtumasarja, jonka videoita on katsottu Youtubessa miljoonia kertoja. Suuri joukko vapaaehtoisia Aalto-yliopiston opiskelijoita teekkari Hannu Jaakkolan johdolla järjesti Otaniemeen TEDx –tilaisuuden teemalla Learn to play, play to learn. TEK oli tilaisuuden yhteistyökumppanina paikalla selvittämässä pelillistämisen mahdollisuuksia ja sitä, pitäisikö leikkiin suhtautua vakavasti. 

TEDx Otaniemen puheenvuorot ovat tulossa TEDx:n kanavalle youtubeen lähiaikoina.

Video: Hannu Jaakkola kertoo TEDx Otaniemen järjestämisestä ja ideoista tapahtuman taustalla.

Leikinomaisuus ei ole vain hassuttelua

Kasvatustieteen professori Kristiina Kumpulainen oli yksi tilaisuuden puhujista. Kumpulaisen mukaan vain luovien alojen ammatteihin liitetään leikki tai leikillisyys millään tavalla. Kumpulaisen mielestä on tärkeää olla uusintamatta leikkiin liitettyjä kulttuurisia stereotypioita.

- Menestyksekkäiden ja onnellisten ihmisten uran ja tarinan taustalla on usein kyky leikkiä. Kaikilla lapsilla on valmius leikkiin, mutta ei välttämättä mahdollisuutta. 

Kristiina Kumpulainen korosti että eikinomaisuus ei ole vain hassuttelua. Se voi kehittää pysyvää oppimista ja onnellisuutta töissä ja kouluissa.

TEK oli yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista. TEKin teltalla sai päästää oman luovuuden valloilleen rakentamalla omia moottoriveneitä ja tuikkuja elokuun iltoihin.