Tangolla 3D-ulottuvuuteen

|
Uutinen
Kuuntele

Tankotanssija ja DI Henriikka Roo löysi Nääspeksistä tekemisen ilon.

Miten innostuit tankotanssista?

Näin yhdeksän vuotta sitten elokuvan, jossa strippari teki hienon noston tangolla. Olin silloin Nääspeksissä tanssijana ja treenipaikalla Tampereen Pakkahuoneella oli tukitolppa, jossa aloin roikkua ja harjoitella. En ole ollut lapsena erityisen innokas esiintyjä, olin ehkä keskittynyt vähän insinöörimäisesti tekniseen suorittamiseen. Nääspeksissä tanssijana tajusin, että osaan tanssia ja löysin tekemisen ilon. Teekkareiden harrastustoiminnalla oli suuri vaikutus. 

Mikä tankotanssissa kiehtoo?

Tanssimiseen verrattuna tangolla aukesi uusi maailma, siirryin lattialta 3D-ulottuvuuteen. Se, että voi keksiä itse jotain aivan uutta, on koukuttavaa. Kisoissa pitää olla aina jotain uutta näytettävää.Kehitin esimerkiksi hyppyjä tangolle niin, että otin siitä kiinni suoraan jaloilla ja tein pyörähdyksiä vain yhdellä kädellä.

Missing kuvan.

Video: Jussi Nousiainen

Minkälainen tankotanssija olet?

Minulle tankotanssi on erityisesti tanssia ja esittävää taidetta, ei niinkään tiukkojen sääntöjen puitteissa tehtävää urheilua. Balettitaustani näkyy tyylissäni. Alussa otin tankotanssiin mukaan baletin muotokieltä vastapainoksi lajin herättämille stripparimielikuville.

Miten tankotanssi on muuttanut sinua?

Iho on parkkiintunut joistain kohtaa ja voimaa on tullut erityisesti yläkroppaan ja keskikehoon. Liikkuvuuteni ja kehonhallintani on parantunut. Yläasteella ja lukiossa olin kympin tyttö, yliopistossa en voinutkaan enää hallita kaikkea. Tankotanssissa saatoin olla taas paras ennen kuin youtubet ja instagramit tulivat, ja tajusin mitä osaamista maailmalla on. Olen oppinut nauttimaan esiintymisestä ja päässyt liiasta täydellisyyden tavoittelusta. Tällä hetkellä tankotanssi on ammatillisesti ykkösenä. Tulevaisuutta ajatellen minua kiinnostaa liikuntaan ja terveyteen liittyvä teknologia. 

Kenelle tankotanssi sopii?

Kaikille perusterveille ihmisille, joilla on nivelet kohtuullisessa kunnossa. Raskaana ei kannata aloittaa. Laji sopii kaikille, jotka haluavat haastaa itseään jollain uudella. Tankotanssissa saa ajatukset saa hyvin irti työasioista. Tyylejä löytyy korkokenkämeiningistä voimistelulliseen ja urheilulliseen. Nykyään on ryhmiä myös lapsille ja miehille.

 

Tankotanssijan varusteet kulkevat kätevästi Tampin kassissa. Henriikka kunnostautui opiskeluaikanaan vappulehti Tampin mestarimyyjänä.

Henriikka Rinne

  • Henriikka Roo Instagramissa ja Facebookissa
  • Sähkötekniikan DI, yrittäjä. Ohjaa tankotanssia Tampereella Studio Movella.
  • Tunnetaan paremmin taiteilijanimellä Henriikka Roo.
  • Saavutuksia mm: tankotanssin Suomen mestaruus, Talent 2011 finalisti, Pole Theatre Sweden ammattilaissarjan voittaja 2015. 

 

 

Avainsanat: