Tampereen rantatunnelille RIL-palkinto

|
Uutinen
Kuuntele

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL myönsi Vuoden 2016 RIL-palkinnon Tampereen rantatunnelille.

Tampereen rantatunneli avattiin liikenteelle puoli vuotta etuajassa – ja budjettikin piti!

– Tampereen rantatunneli on malliesimerkki toimivasta yhteistyöstä ja pioneerimainen osoitus allianssimallin käytettävyydestä, voittajan kolmen finalistin joukosta valinnut OP Ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen perusteli.

Palkintoperusteluissa hankkeen todetaan edustavan vaativuudessaan hienolla tavalla suomalaista rakennusteknistä osaamista, mikä luo myös kaivattua positiivista mielikuvaa julkiseen keskusteluun.

– Vaikuttava hanke, josta Tampereen ohella saa olla ylpeä koko muu Suomi, Karhinen totesi.  

Hankkeen toteuttaja on Rantatunnelin allianssi. Tilaajina olivat Tampereen kaupunki ja Liikennevirasto. Pääurakoitsijana toimi Lemminkäinen Infra Oy, kalliosuunnittelusta vastasi Saanio & Riekkola Oy, väyläsuunnittelusta ja siltasuunnittelusta A-Insinöörit Oy.

JUST ja Isoisänsilta kakkosiksi 

Kilpailun toinen sija jaettiin Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus JUST:n ja Helgingin Isoisänsillan kesken.

JUST sai tuomaristolta kiitosta uusien toimintamallien ja digitaalisten ratkaisuiden rohkeasta kokeilemisesta sekä loppukäyttäjien erinomaisesta huomioimisesta.

Kalasataman ja Mustikkamaan välille rakennettu Isoisänsilta edustaa tuomariston mukaan korkealuokkaista suunnittelu- ja rakennustaitoa. Näyttävä silta yhdistää kekseliäästi uuden ja vanhan osan kaupunkia. 

RIL-palkinto julkistettiin 17. marraskuuta Säätytalolla.

RIL-palkinnolla on palkittu rakennuskohteita, joiden suunnittelussa ja toteutuksessa on osoitettu erinomaista rakennusalan osaamista joko uutta kehittämällä tai olemassa olevaa tietoa luovasti soveltamalla. Palkituissa hankkeissa on kiinnitetty tekniikan ohella huomiota taloudellisiin, yhteiskunnallisiin ja ympäristönäkökohtiin.