Super-Ada houkuttelee it-alalle – palkintona kesätyöpaikkoja

|
Uutinen
Kuuntele

Tapahtuma kannustaa 16–22-vuotiaita nuoria naisia harkitsemaan tietotekniikan alaa.

It-tapahtuma Super-Ada tarjoaa nyt kuudennen kerran mahdollisuuden nuorille naisille päästä kesätöihin it-alalle. Super-Ada on osallistujille maksuton ja sen toteuttavat vapaaehtoisvoimin joukko tietotekniikka-alan yrityksiä, verkostoja ja oppilaitoksia yhteistyönä. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna Helsingin kaupungintalolla 7. helmikuuta kello 15–18. Kilpailun pääpalkintona on kesätyöpaikka it-alan yrityksessä.

Tapahtuman ytimen muodostaa rastirata, jossa nuoret pääsevät tutustumaan tietotekniikka-alan eri työtehtäviin, tapaamaan alan opiskelijoita ja kuulemaan eri opintomahdollisuuksista. Aiempina vuosina osallistujia on ollut useita kymmeniä ja joskus jopa yli sata.

– Ennakkotietoja it-alasta tai ohjelmoinnista ei tarvita eikä oikeastaan kaivatakaan. Haluamme innostaa alalle erityisesti ihmisiä, joille it-ala ei ole tuttu, Super-Adan vapaaehtoinen Paula Jäppinen kertoo.

Parhaiten rastiradan suorittanut kolmen tai neljän nuoren naisen tiimi palkitaan siis kesätyöpaikoilla. Kilpailuun voi ilmoittautua joukkueena tai yksinkin. Tapahtumassa jaetaan myös muita palkintoja kuten yrityksen järjestämä koodaustyöpaja sekä laitepalkintoja.

Super-Adan taustavoimana on it-alalla työskentelevien naisten verkosto Nice Tuesday. Verkoston tavoitteena on tarjota mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen ja vahvistaa naisten asemaa IT-alalla. Mukana Super-Adassa ovat tänä vuonna myös Eficode, Digia, Unity, Alma Developers, Futurice, Smartly.io, Amdocs, Zalando, Qvik, Reaktor, Solita, Aalto-yliopisto, Reactor Films, Fujitsu, Fennia, Mediareaktori, Insinööriliitto, Helsingin yliopisto, Lexia ja Seravo.

Järjestäjät ovat tarkastaneet tasa-arvovaltuutetulta, että tapahtuman kohdentaminen ainoastaan tytöille on tässä tapauksessa tasa-arvoa edistävää toimintaa.

Tapahtuman nimi on saanut innoituksensa maailman ensimmäisestä tietokoneohjelmoijasta Ada Lovelacesta, joka oli 1800-luvulla elänyt englantilainen matemaatikko.

Lisätietoja osoitteesta www.superada.net.