Suomi hakee EU-tukea Nokian irtisanomisten vuoksi

|
Uutinen
Kuuntele

Suomi hakee EU:lta rahoitusta Nokialta irtisanottavien tukitoimiin.

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) valmistelee hakemusta Euroopan globalisaatiorahastolle (EGR). Hakemus on tarkoitus jättää syksyyn mennessä.

Rahastosta myönnetään suurissa rakennemuutostilanteissa tukea aktiivisen työvoimapolitiikan toimiin, kuten erilaisiin valmennuksiin, koulutuksiin, liikkuvuuden edistämiseen, palkkatukeen ja starttirahaan.

– Kaikkien kannalta parasta on, että Nokian korkeatasoisten ammattilaisten osaaminen saadaan nopeasti käyttöön. EU-tuella voimme muun muassa tarjota heille täydennyskoulutusta tai yrittäjävalmennusta. Näin saadaan Suomeen uutta kasvua, sanoo elinkeinoministeri Olli Rehn TEMin tiedotteessa.

Hakemuksen käsittelyyn EU:ssa menee noin kuusi kuukautta. Nokia on ilmoittanut suunnittelevansa noin 1300 henkilön irtisanomista Espoosta, Tampereelta ja Oulusta.

Suomessa toteutetaan parhaillaan EGR-hankkeita myös STX Finlandin, Broadcomin, ohjelmistoalan, Microsoftin ja Helsingin yliopiston sekä Aalto-yliopiston viime vuosien suurten irtisanomisten vuoksi. Aiemmin komissio on jo myöntänyt tukea Nokian ja Microsoftin irtisanomisiin.

EGR-tuessa EU:n rahoitusosuus on 60 prosenttia ja kansallinen osuus 40 prosenttia.

Lue myös uutiset: