Suomalaiset mullistamassa kuluttajalaitteita

|
Uutinen
Kuuntele

Tietokoneen idean uusiksi miettinyt Solu saavutti 200 000 euron joukkorahoitustavoitteen. Puzzlephone puolestaan kerää joukkorahoitusta vielä joulukuun puoliväliin asti.

Suomalaiset ovat jälleen pyrkimässä huipulle kuluttajalaitteilla. Kohteeksi on otettu kännykät ja tietokone.

Startup Solu aikoo muuttaa koko nykyisen tietokoneen logiikan. Solu on kehittänyt kännykän kokoisen prototyypin, joka kytketään ulkoiseen näyttöön ja näppäimistöön ja sovelluksia käytetään pilvipalvelimilta.

Solun laite toimii hiiren korvikkeena eli kosketuspadina sekä kännykkänä. Tosin täysin kännykän korvikkeeksi laitteesta ei ole, sillä se vaatii toimiakseen wifin.

Solu keräsi hankkeelleen joukkorahoitusta Kickstarterin kautta. Tavoitteena ollut 200 000 euron rahoitus saavutettiin 7. marraskuuta. Ensimmäiset Solut on tarkoitus toimittaa ensi vuoden toukokuussa.

Toinen suomalainen startup taas on miettinyt kännykän uudestaan. Puzzlephonessa on kolme helposti käyttäjän itse vaihdettavaa palikkaa: näyttö, akku ja aivot, jotka koostuvat prosessorista, muistista ja kamerasta.

Puzzlephone kerää parhaillaan joukkorahoitusta ja myy kännykkäänsä Indiegogon kautta. Tavoitteena on 250 000 dollarin eli noin 185 000 euron rahoitus. Ensimmäiset Puzzlephonet on tarkoitus toimittaa ensi vuoden syyskuussa.