Sinustako mentori?

|
Uutinen
Kuuntele

Moni lähtee mentoriksi, koska haluaa laittaa hyvän kiertämään. Pienelläkin vaivalla voi auttaa nuorta osaajaa työuralla eteenpäin.

 
Tampereen kaupunkiseudun Talent Tampere –verkosto on virittämässä yhdessä Tampere3 – korkeakoulujen kanssa mentorointiohjelmaa. Sen tavoitteena on kehittää kansainvälisten osaajien työelämätaitoja sekä edistää yritysten ja kansainvälisten osaajien verkottumista.
 
Englanninkielisen Talent Tampere –mentorointiohjelman mentoroitavina ovat niin alueen Tampere3 - korkeakoulujen kansainväliset tutkinto-opiskelijat kuin myös muut ammatillisen uransa alussa olevat kansainväliset osaajat. Ohjelmiin etsittävät mentorit ovat suomalaista työelämää tuntevia, oman alansa ammattilaisia.
 

Verkostoja uudesta kotimaasta

Suunnittelija Kaisa Niskanen Tampereen teknilliseltä yliopistolta, mikä saa ihmiset lähtevät mentoreiksi?
– Moni haluaa auttaa ja jakaa eteenpäin saamaansa oppia. Jos on itse saanut henkistä tukea urallaan, voi laittaa hyvän kiertämään. Aika pienelläkin panoksella voi auttaa nuorempaa osaajaa eteenpäin työuralla. Samalla saa monikulttuurista näkökulmaa ja voi tutustua oman alueen nuoriin osaajiin ja löytää potentiaalisia osaajia vaikka omaan yritykseen. Mentorina tutustuu myös muihin mentoreihin eli samanhenkisiin kokeneisiin osaajiin.
 
Miksi mentorointi on tärkeää?
– Mentoroitavalle kaikista tärkeintä on verkostojen saaminen uudesta kotimaasta. Moni aloittaa verkostojen suhteen nollasta, se tekee esimerkiksi työn saannista vaikeaa. Samalla oppii maan tavoille ja saa vinkkejä suomalaiseen työelämään.
 
Minkälainen ihminen sopii mentoriksi?
– Vahva ajantasainen kokemus työelämästä tai yrittäjärooli on etu. On hyvä, jos suhtautuminen muista kulttuureista tuleviin ihmisiin on avoin. Mentorointi ei vie valtavasti aikaa, mutta kaikkein kuormittavimpaan elämänvaiheeseen ei kannata mentorointia ottaa. englannin kielen perusosaaminen riittää.
 
Haku sekä mentoreille että mentoroitaville on käynnistynyt sivuilla www.talenttampere.fi
 
Lisätietoja: Kaisa Niskanen
Suunnittelija/Career Specialist
tel. 050 300 5964
kaisa.niskanen@tut.fi