Sijoittaisitko alkuvaiheen teknologiayritykseen?

|
Uutinen
Kuuntele

Yrityskiihdyttämön tavoitteena on pääoman tarjoamisen lisäksi sparrata yrityksiä hiomaan liikeideaansa.

Yrityskiihdyttämö Nestholma avaa ensi huhtikuussa uudenlaisen, erityisesti TEKin jäsenille suunnatun sijoituskanavan. Se tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa pienillä panoksilla aloittaviin teknologiayrityksiin. Minimissään kysymys on vain satasista.

Nestholma kohdentaa kokoamansa piensijoitukset 6 vuoden ajaksi, ja niille maksetaan sijoituksen aikana 5 prosentin vuotuinen kiinteä osinko. Pääoma ja mahdollinen tuotto maksetaan takaisin kauden päättyessä vuonna 2022. Kauden päätyessä sijoittajilla on oikeus myös 20 prosentin voitto-osuuteen, joka lasketaan voittojen ja tappioiden kokonaistuotosta.

Nestholma ei ole pelkkä sijoittaja, vaan yritykset, jotka valitaan sijoituskohteiksi, pääsevät mukaan yrityskiihdyttämön toimintaan. Tavoitteena on pääoman tarjoamisen lisäksi sparrata yrityksiä hiomaan liikeideaansa ja pääsemään yli monista alkuvaiheen sudenkuopista.

Sijoituksia uuteen kohteeseen tekevät TEKin jäsenet voivat halutessaan hakea mentoreiksi Nestholman startup-ohjelmiin. Heillä on myös mahdollisuus tehdä suoria sijoituksia yrityksiin, joissa Nestholma on mukana sijoittajana.

Sijoitusten merkintäaika on huhti-kesäkuussa 2016; toiminnan käynnistys syyskuussa 2016. Asiasta tiedotetaan lisää huhtikuun TEK-lehdessä ja kevään jäsenkirjeissä.

 

Miksi oma sijoitusinstrumentti tarjotaan erityisesti TEKin jäsenille?

– Haemme uusia toimintatapoja, joista on hyötyä jäsenkunnallemme sekä koko Suomen elinkeinoelämälle, kertoo TEKin yksikönjohtaja Pekka Pellinen

– TEKin yrittäjyysvaliokunta on jo jonkin aikaa pohtinut ja kartoittanut vaihtoehtoisia tapoja monipuolistaa aloittavien teknologiayritysten pääomarahoitusinstrumentteja. On loogista ajatella, että juuri TEKin jäsenet ovat kiinnostuneita tukemaan uusia teknologiayrityksiä menestyksen tielle. Monet näistä yrityksistä ovat myös tekkiläisten perustamia.

TEKin roolina on tiedottaa TEKin jäsenille tästä erityisesti heille räätälöidystä sijoitusmahdollisuudesta. 

– Muuten kysymys on ihan normaalista pääomasijoituksesta, jossa on myös normaalit riskit, Pellinen painottaa. 

 

Kuva: iStockphoto