Rauma houkuttelee kesäteekkareita kaupunkiin

|
Uutinen
Kuuntele

Teekkarit ovat haluttua työvoimaa Raumalla tänäkin kesänä. Kaupunki tarjoaa 20 kesäteekkarille maksuttoman asunto- ja bussilippuedun.

Kesäteekkarikampanjassa on mukana jälleen koko joukko raumalaisia tekniikan alan yrityksiä. 

– Raumalla on vahvoja klustereita, joista merkittävimmät teknisen alan työnantajat ovat kemiallinen metsäteollisuus, meriteollisuus, elintarviketeollisuus, sekä konepaja- ja metalliteollisuus. Raumalla on myös laaja joukko palveluliiketoimintaa ja suunnittelutoimistoja, kaupungin yritysasiantuntija Heikki M. Nurmi sanoo. 

Ilmainen asunto ja joukkoliikenne helpottavat opiskelijan elämää

Rauman kaupunki tarjoaa Raumalla toimiviin teknologia- ja rakennusyrityksiin sekä arkkitehtitoimistoihin kesätöihin tuleville DI- ja arkkitehtiopiskelijoille asunto- ja bussilippu- tai polkupyöräedun. Edut tarjotaan työsopimusta vastaan ja ne ovat voimassa kolme kuukautta kesällä 2021.

Opiskelijan tulee hakea ensin raumalaiseen yritykseen töihin. Kun hän tulee valituksi ja on sopinut työsopimuksen, hän voi hakea Rauman kaupungin kesäteekkarietua. Edun saa 20 kesätyöntekijää. 

– Asuntoetu tarkoittaa, että jokaiselle kesäteekkarille tarjotaan vuokrayksiö. Samalla opiskelija voi pitää asuntonsa opiskelijakaupungissaan, eikä tarvitse maksaa kahta vuokraa. Rauma on kompakti kaupunki, jonka yritykset sijaitsevat lähietäisyydellä keskustasta, ja siksi moni on vaihtanut bussiedun polkupyörään, Nurmi kertoo.

Lisäksi kaupunki on järjestänyt kesäteekkareille yhteisen verkostoitumistapahtuman. Viime vuonna tapahtumaan osallistuneet perustivat oman WhatsApp-ryhmän ja järjestivät yhteisiä kesäaktiviteetteja. Raumaan toivotaan myös kansainvälisiä opiskelijoita, ja kampanjan englanninkielinen materiaali on valmistumassa parhaillaan.

Työt ovat jatkuneet kesänkin jälkeen

Rauman kaupunki toteutti kesäteekkarikampanjan ensimmäistä kertaa vuonna 2017 yhteistyössä Turun kaupungin kanssa. 

Vuosina 2017–2020 kampanjaan on osallistunut kaikkiaan 64 teekkaria, joista yhdeksän on ollut
mukana kahdesti.

Ensimmäisen kolmen vuoden aikana kampanjaan osallistui yhteensä 38 opiskelijaa, joista 16 työskentelee edelleen raumalaisessa yrityksessä tai tekee diplomityötä Raumalla. 

Tässä kampanjassa kaikki voittavat, niin teekkari, yritys kuin kaupunkikin.

Koronapandemiasta huolimatta kaikkien kesäteekkareiden kesätyöt toteutuivat viime kesänä. Vuoden 2020 kesäteekkareista neljäsosa jatkoi kesätyön jälkeen yrityksessä palkkatyössä jossain muodossa, esimerkiksi projektityöntekijänä. 

Kampanja onkin lisännyt paikallisten yritysten sekä Rauman kaupungin tunnettuutta, ja yritykset ovat löytäneet tarpeisiinsa vastaavaa työvoimaa.

– Olen iloinen siitä, että yritykset haluavat antaa kesätyömahdollisuuksia ja katsovat tulevaisuuteen. Tässä kampanjassa kaikki voittavat, niin teekkari, yritys kuin kaupunkikin, Nurmi hehkuttaa.

Hakuaika Rauman kesäteekkarikampanjaan on 1.2.-30.4.2021. Kesäteekkaripaikat jaetaan hakujärjestyksessä jo hakuaikana. 

Lue lisää: