Pirkanmaan teknologiayrittäjyyspalkinto älylaitteiden testaajille

|
Uutinen
Kuuntele

Tampereen Teknillinen Seura ja Aamulehti palkitsivat pirkanmaalaisen OptoFidelityn 10 000 euron arvoisella teknologiayrittäjyyspalkinnolla. Raadissa oli vahva edustus TEKin yrittäjyysvaliokunnasta.

Älylaitteiden testausteknologioita kehittävä OptoFidelity voitti vuoden 2016 Teknologiayrittäjyyspalkinnon. Tampereen Teknillisen seuran ja Aamulehden jakama palkinto on tarkoitettu Pirkanmaan kasvuyrityksille.

Palkintoraadin puheenjohtaja Arto Timperi kiitteli OptoFidelityä esimerkilliseksi kasvuyritykseksi. Yhdistämällä kovaa osaamista ja modernia oma teknologiaa sekä uudenlaista markkinointia, on mahdollista löytää uusia maailmanluokan liiketoiminta-alueita.

Hakemuksia teknologiayrittäjyyspalkintoon tuli 28 kappaletta. Tänä vuonna palkitsemisperusteissa painotettiin erityisesti voittajayrityksen sitkeää yrittämistä, uudistumista ja taitavaa globaalia markkinointia. OptoFidelity on satsannut tänä vuonna yli miljoona euroa tuotekehitykseen.

Älylaitteiden testaamiseen erikoistunut OptoFidelity toimii Tampereen Hermiassa, Teknillisen yliopiston naapurissa. Yhtiön tekemillä robottiavusteisilla järjestelmillä testataan esimerkiksi kosteusnäyttöjä. 

Microsoftin ja Nokian irtisanomiset ovat koetelleet Pirkanmaata, mutta uusia menestystarinoita syntyy. Erityisesti tamperelaiset ohjelmisto- ja teknologiayhtiöt ovat palkanneet runsasti lisää ihmisiä tänä vuonna.

Teknologiayrittäjyyspalkinto jaettiin 24.11.2016 Tampereen Sokos Hotel Tornissa Business Battle -tapahtuman yhteydessä.

 

Lisää näkyvyyttä ja hakemuksia

- Tampereen Teknillinen Seura on jakanut Teknologiayrittäjyyspalkinnon 5 kertaa aikaisemmin. Viimeksi palkinto jaettiin vuonna 2013. Yhteistyö Aamulehden kanssa poiki palkinnolle lisää näkyvyyttä ja palkintohakemuksia tuli aiempaa enemmän, Timperi kertoo.

Timperi on TEKin valtuuston jäsen ja ollut pitkään aktiivina TEKin yrittäjyysvaliokunnassa. Toinen palkinnon puuhamiehistä, Mika Uusi-Pietilä on TEKin yrittäjäklubin puheenjohtaja.

 

Teknologiayrittäjyyspalkinto

Palkinnon perusteena olivat kasvun ja uuden liiketoiminnan luominen, kansainväliset tavoitteet ja menestys, vanhan kääntäminen uudeksi, kasvua ja hyvinvointia lisäävät uuden työn tekemisen muodot sekä taitava markkinointi.

Vuoden 2016 voittajan valitsi palkintoraati, johon kuuluivat Tampereen teknillisen yliopiston rehtori Mika Hannula, Vincitin perustaja ja ohjelmistokehityksen johtaja Mikko Kuitunen, M-Filesin perustaja ja teknologiajohtaja Antti Nivala, Lymedin toimitusjohtaja Teija Toikka, Minutorin toimitusjohtaja Mika Uusi-Pietilä ja Aamulehden päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Raadin puheenjohtajana toimi Arto Timperi ja sihteerinä Sanna Nokelainen Tampereen Teknillisestä Seurasta. Uusi-Pietilä ja Timperi ovat pitkäaikaisia aktiiveja TEKin yrittäjyysvaliokunnassa.