Parasta Suomelle -blogi: Opitaan ajattelemaan myös biteillä

|
Uutinen
Kuuntele

Parasta Suomelle olisi viimeistään nyt herätä systemaattiseen digitaalisuuden hyödyntämiseen, korostaa johtava tutkija Timo Ali-Vehmas Nokia Technologies Oy:stä Parasta Suomelle -blogissa.

Digitaalisaatio eli tietotekniikan tunkeutuminen yhteiskunnan kaikille aloille on tämän hetken merkittävin uudistusvoima. Digitalisaatio on tähän asti muhinut pinnan alla. Pehmeä sisältö, kuten puhe, musiikki, elokuvat ja kirjat ovat jo digitalisoituneet.

– Mullistus tapahtuu, kun kaikki fyysinenkin, kuten autot, jääkaapit, korut, päivittäistavarat ja lopulta ihmisetkin saavat fyysisen maailman rinnalle eksponentiaalisesti laajentuvan digitaalisen todellisuuden, Ali-Vehmas kirjoittaa Parasta Suomelle -blogissa.

Ali-Vehmas huomauttaa, että muutokset vievät aikansa, joten Suomen pitää koko ajan toimia uusien asioiden eturintamassa.

– Suomessa on loistavasti onnistuttu muutamissa kohdissa hyppäämään kehityksen virtaan. Esimerkiksi peliteollisuudesta puhutaan paljon, mutta on hyvä muistaa, että nyt menestyneet pelintekijät ovat hankkineet kannuksensa niin sanotussa demoskenessä 80–90-luvuilla. Assembly-tapahtumia on järjestetty Suomessa jo vuodesta 1992 lähtien, ja tällaiseen harrastuspohjaiseen toimintaan on satsattu Suomessa pitkäjänteisesti.

– Parasta Suomelle olisi viimeistään nyt herätä uuteen aamuun ja systemaattiseen digitaalisuuden hyödyntämiseen, Ali-Vehmas jatkaa.

Parasta Suomelle -blogissa tekkiläiset eri alojen asiantuntijat pohtivat, miten Suomen suunta saadaan käännettyä.