Palkansaajien EU-kampanjakeskus aloittanut toimintansa

|
Uutinen
Kuuntele

Palkansaajajärjestöt käynnistävät kampanjan kansalaisaktiivisuuden ja EU:ta koskevan tiedon lisäämiseksi tulevien parlamenttivaalien alla.

Ammattijärjestöjen tavoitteena on tuoda keskusteluun palkansaajille tärkeitä työelämän teemoja sekä tarkastella EU:n vaikutusta tavallisen ihmisen arjessa. Järjestöt haluavat myös tuoda esiin ajatuksia EU:n epäkohtien korjaamiseksi ja unionin kehittämiseksi.

Mukana kaikki keskusjärjestöt

Kampanjassa ovat mukana kaikki keskusjärjestöt ja lähes kaikki ammattiliitot. Vaalien alla toteutetaan kenttäkierros suurimmilla paikkakunnilla. Kampanjaa markkinoidaan myös mediassa. Yhteistoimintaa tehdään myös Eurooppalainen Suomi ry:n kanssa. Kampanja ei ole puoluepoliittinen, vaan sen tavoitteena on faktatietoa levittämällä saada palkansaajien äänestysaktiivisuus kasvuun. Vuoden 2009 vaaleissa äänestysprosentti jäi 40,3:een.

Kampanjan vetovastuu on järjestöjen perustamalla erityisellä kampanjakeskuksella, joka sijaitsee Hakaniemen Metallitalossa. Toimistossa työskentelee alkuvaiheessa kuusi henkilöä. Kampanjapäällikkönä toimii Hanna Kuntsi (PAM, SAK) ja muina työntekijöinä Ari Åberg (TEK, Akava), Merja Lehmussaari (SAK), Tuula Laitinen (Akavan Erityisalat, Akava), Henrik Haapajärvi (Pro, STTK) sekä Eva Fager (SAK).

Kampanjan teemat ja visuaalinen ilme julkistetaan helmikuun lopulla.