Pääministeri Sipilä Ylelle: Elinkeinoelämän etujärjestöjen viesti pääasiassa kitinää

|
Uutinen
Kuuntele

Päämisiteri Juha Sipilä ilmaisi Ylen ykkösaamun haastattelussa olevansa harmissaan siitä, että elinkeinoelämän ja yrittäjien etujärjestöt ylläpitävät Suomessa apeaa tunnelmaa, vaikka yrityksissä on ihan toisenlainen tunnelma ja työllisyys on kääntynyt nousuun.

Pääministeri Juha Sipilän ja toimittaja Sakari Kilpelän keskustelu lobbaajien viestistä lähes sanatarkasti litteroituna:

Toimittaja: Miksi maassa on apeahko tunnelma? Yrityksissä tunnutaan ajattelevan, että ei täällä mikään kannata, ja kaikkein paras ansaintalogiikka on se, että tingitään veroetuja ja yritystukia.

Sipilä: Jostain syystä tuo lobbauksen viesti tulee pelkästään läpi. Itseäni harmittaa myös tämä sama viesti. Kun kierrän yrityksissä, siellä tunnelma on aivan toisenlainen, siellä investoidaan ja palkataan ihmisiä. Kyllähän tämä näkyy myös meidän luvuissa; työttömyys on kääntynyt laskuun ja työllisyysaste on noussut yhden prosenttiyksikön hallituksen aloittamisesta. Ihan oikeassa suunnassa ollaan. Nyt vain tarvitaan vauhtia lisää, niin päästään tavoitteisiin. Työllisyysasteen kautta pystytään pelastamaan hyvinvointiyhteiskunta. Se on ehdottomaksi hallituksen tärkein tehtävä suurten uudistusten ohella.

Toimittaja: Pääministeri Sipilä, sanoitte että lobbaajien viesti tulee esille eikä todellinen tunnelma, eli yritysten ja yrittäjien etujärjestöissä on jäänyt kitinävaihde päälle, mutta s ei kuvaa todellista tunnelmaa yrityksissä.

Sipilä: Kyllä, yrittäjien ja elinkeinoelämän järjestöjen viesti tahtoo olla pääasiassa kitinää.

---

Ote keskustelusta Ylen TV-uutisissa: http://areena.yle.fi/1-3065689

Koko keskustelu kuultavissa Ylle Areenassa: http://areena.yle.fi/1-3730420?autoplay=true
Referoitu keskustelu alkaa äänitteen kohdasta (noin) 16:40.