Osiaan suurempi summa

|
Uutinen
Kuuntele

Polyteknikkojen Kuorolla on ikää 116 vuotta. Retuperän WBK on 83-vuotias. Asia on vaatinut hauduttelua, mutta nyt nämä kokoonpanot nähdään ensimmäistä kertaa yhteiskonsertissa. Tapaus on peräti historiallinen! Kuten eräskin kollega kommentoi, se on teekkarimaailmassa vähän niin kuin Van Halenin ja ACDC:n yhteiskeikka.

– Kokonaisen mieskuoron ja kemiallisesti vahvistetun torwiseitsikon yhteisproduktio poikkeaa merkittävästi tutuksi tulleista keskiyön törähdyksistä ja herkistä serenadeista, kuvailee PK:n konserttivastaava Jori Jämsä tulevaa konserttia.

PK:n kuoronjohtaja Saara Aittakumpu toivoo, että paikalle saapuvat molempien kokoonpanojen yleisöt.

– Molempien faneilla voi olla ennakkoluuloja toista kokoonpanoa kohtaan. Konserttikokonaisuus tulee kuitenkin pelaamaan molempien vahvuuksilla.

– Ja jos ennakkoluuloja joskus onkin ollut, niin ei niitä enää konsertin jälkeen ole, kannustaa Retuperän WBK:n taiteellinen harhaanjohtaja Torturo Canini.

Polyteknikkojen Kuoron ja Retuperän WBK:n julkisuuskuvat ovat hyvin erilaiset.

– PK edustaa korkeakulttuuria ja Retuperän WBK kaikkea hauskaa. On kiinnostavaa tehdä yhteistyötä! PK:lle se tarkoittaa uudenlaista heittäytymistä ja ehkä improvisaatiotakin. Toivottavasti tästä jää rentoa otetta meidän ilmaisuumme, Aittakumpu sanoo.

Retuperän WBK:n kapellimestari Canini odottaa yhteiskonsertilta sitä, että he saavat tehdä jotakin aivan uudenlaista. 

– Kun mukana on sekä mieskuoro että orkesteri, meillä on mahdollisuus toteuttaa taiteellisesti tavallista isompia ja kunnianhimoisempia teoksia.

Canini kertoo, että ohjelmassa on isoja yhteiskappaleita Beethovenista Mahleriin. Aittakumpu paljastaa, että konsertissa on musiikin lisäksi luvassa palopuheita ja voimailua. Vierailevina tähtisolisteina kuullaan sopraano Annika Leinoa ja mezzosopraano Anu Ontrosta.

– Meidän vahvuutemme on soittaa oikea määrä oikein ja oikea määrä väärin, mahdollisimman hauskasti ja mielenkiintoisesti. PK on puolestaan todella tasokas kuoro, joka laulaa kuitenkin teekkarimainen pilke silmäkulmassa. Yhteistyömme lopputulos on osiaan suurempi summa, Canini sanoo.

Aittakumpu on samaa mieltä ja antaa lopuksi vinkin:

– Se mitä Retuperän WBK tekee pitää kokea – ei sitä oikein voi tässä selittää.

 

Retuperän WBK ja Polyteknikkojen Kuoro esittävät: Teekkarikulttuurin Tähdistö -yhteiskonsertti

  • Turun konserttitalossa su 16.10. klo 16, lue lisää
  • Helsingin Musiikkitalossa la 29.10. klo 13 ja 17, lue lisää

 

Avainsanat: