Opiskelijajäsenille äänioikeus SAFAssa

|
Uutinen
Kuuntele

Suomen Arkkitehtiliiton opiskelijajäsenistä tuli vaali- ja äänestyskelpoisia.

SAFAn opiskelijajäsenet ottivat harppauksen kohti entistä suurempaa vaikutusvaltaa Suomen Arkkitehtiliitossa. Liittovaltuustoaloitteen pohjalta noussut ehdotus opiskelijajäsenten äänioikeudesta ja vaalikelpoisuudesta nuijittiin läpi kahdessa peräkkäisessä SAFAn liittovaltuuston kokouksessa: joulukuussa 2017 tehty päätös vahvistettiin toukokuussa 2018.

Aiemmin Suomen kolmen arkkitehtikillan valitsemat opiskelijaedustajat ovat päässeet osallistumaan liittovaltuuston kokouksiin, mutta ilman äänioikeutta. Opiskelijat eivät ole myöskään voineet asettua ehdolle tai äänestää liittovaltuustovaalissa.

Opiskelijoiden vaikuttamishalukkuutta testataan jo tänä vuonna, kun lokakuussa valitaan vaalilla liittovaltuusto seuraavalle kolmivuotiskaudelle.

Opiskelijoiden äänioikeuden ja vaalikelpoisuuden myötä SAFAn sääntöihin tuli muutamia muutoksia. Päivitetyt säännöt ja vaalijärjestys löytyvät verkosta www.safa.fi

TEK ja SAFA ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaksoisjäsenyydestä, jonka perusteella SAFAn palkansaajajäsenet voivat olla sekä SAFAn että TEKin jäseniä.

 

Avainsanat: