Nyt voit sijoittaa Suomen tulevaisuuteen!

|
Uutinen
Kuuntele

TEKin ja yrityskiihdyttämö Nestholman yhteistyönä kehitetty uudenlainen startup-yritysten joukkorahoitusmalli on nyt päässyt toteutukseen.

Vain TEKin jäsenille suunnattu yrityskiihdyttämö Nestholman osakeanti on alkanut 1.4. ja jatkuu 30.6.2016 asti.

Minimisijoitus on yhden osakkeen hinta, 400 euroa. Kaikki osakeannilla kerätyt varat sijoitetaan teknologiaintensiivisiin startup-yrityksiin.

Kysymys on normaalista pääomasijoituksesta, jossa on myös normaalit riskit.

Nestholma kohdentaa kokoamansa piensijoitukset 6 vuoden ajaksi, ja niille maksetaan sijoituksen aikana 5 prosentin vuotuinen kiinteä osinko. Pääoma ja mahdollinen tuotto maksetaan takaisin kauden päättyessä vuonna 2022. Kauden päätyessä sijoittajilla on oikeus myös 20 prosentin voitto-osuuteen, joka lasketaan voittojen ja tappioiden kokonaistuotosta.

Nestholma ei vain sijoita lupaaviin yrityksiin, vaan pyrkii varmistamaan niiden onnistumisen omalla yrityskiihdyttämötoiminnallaan, jossa kasvuyritykset saatetaan yhteistyöhön vakiintuneiden suuryritysten kanssa. Samalla startupeja sparrataan hiomaan liikeideaansa ja pääsemään yli alkuvaiheen sudenkuopista.

Osakeantiin osallistuvat TEKin jäsenet voivat halutessaan lisäksi hakea mentoreiksi Nestholman startup-ohjelmiin. Heillä on myös mahdollisuus tehdä suoria sijoituksia yrityksiin, joissa Nestholma on mukana sijoittajana.

Aloitteen tähän uudenlaiseen teknologiayritysten joukkorahoitusmalliin teki TEKin yrittäjyysvaliokunta, joka on pohtinut jo pitkään vaihtoehtoisia malleja, joilla kasvuyritysten rahoitusta voitaisiin helpottaa sekä yrityksen että sijoittajan kannalta.