Nuorten asialla

|
Uutinen
Kuuntele

Jussi Vesala kutsuu kaikki tekkiläiset mukaan keskustelemaan jäsenyydestä ja palvelujen kehittämisestä.

Työelämän hurjassa muutosvauhdissa moni nuori kysyy, mihin ammattiliittoja enää tarvitaan. Eivätkö ne vain jarruta yhteiskunnan kehitystä ja pienennä nuoren ammattilaisen tilin saldoa? TEKin nuorten valtuustoryhmästä TEKin hallitukseen noussut Jussi Vesala on eri mieltä. Hän vertaa ammattiliiton jäsenyyttä kansallisiin rokotusohjelmiin – niin kauan kuin kattavuus on tarpeeksi suuri, asioihin pystytään vaikuttamaan.

– Vaikka ammattiliitot ovat jo saavuttaneet paljon ja nautimme niiden ansiosta muun muassa viiden päivän työviikosta ja loma-rahoista, edunvalvonnalle on edelleen tilausta. Esimerkiksi vanhemmuuden kustannusten jakaminen ja vapaa-ajalla tapahtuvan työmatkustamisen korvaaminen ovat asioita, jotka koskettavat nuoria, Vesala sanoo.

Vesalalle nuorten tekkiläisten asia on tärkeä. Hänet on valittu puheenjohtajaksi TEKin hallituksen hankkeeseen, jonka tavoitteena on edistää nuorten jäsenpitoa uusilla avauksilla ja konkreettisilla toimenpiteillä. 

– Vastavalmistuneelle jäsenyyden jatkaminen ei enää ole automaatio. Maailma muuttuu ja asenteet muuttuvat vielä nopeammin. Järjestö pitää saada siihen kuntoon, että pystymme vastaamaan uuteen tilanteeseen. Tärkeintä on, ettemme jää vastarannan kiiskiksi puolustamaan saavutettuja etuja, vaan otamme rohkeasti kantaa ja tuomme esiin uusia avauksia ja ideoita.

Edunvalvonnan lisäksi TEK tarjoaa monia laadukkaita palveluita uran alkuvaiheeseen. Vesala lupaa, että uusi hanke keskittyy viestimään jäsenille entistä paremmin konkreettisista jäsenpalveluista sekä ideoimaan uusia, nuorille räätälöityjä palvelukokonaisuuksia.

Hanke kutsuu kaikki tekkiläiset mukaan keskustelemaan jäsenyydestä ja palvelujen kehittämisestä Facebookissa: www.facebook.com/groups/tekstarter. 

 

1999
Aloittaa tietotekniikan opinnot TTK:lla.

2002
Killan puheenjohtajaksi.

2003
Ylioppilaskunnan hallitukseen ja TEKin teekkarivaliokuntaan.

2007
Valmistuu ja aloittaa työt konsulttina Reaktorilla.

2014
Valitaan TEKin hallitukseen.