Neste Oilin Lars Peter Lindforsista vuoden teknologiajohtaja

|
Uutinen
Kuuntele

Neste Oilin teknologiajohtaja Lars Peter Lindfors on valittu vuoden 2014 teknologiajohtajaksi.

Tekniikan Akatemia TAF jakaa palkinnon vuosittain tunnustuksena teknologiajohtajalle, joka on työllään vaikuttanut yrityksensä teknologiakyvykkyyteen ja kasvumahdollisuuksiin, toimii inspiroivana johtajana sekä vaikuttaa aktiivisesti yhteiskunnallisissa verkostoissa. Palkinto jaettiin nyt neljättä kertaa. Palkinto toteutetaan yhteistyössä TAF:n, Spinverse Oy:n ja Sitran kanssa.

Tuomariston mukaan tänä vuonna kriteereissä painotettiin erityisesti kestävää kehitystä.

– Lindfors on mittavan Neste-uransa huipentumaksi vienyt loppuun pitkän ja haastavan uusiutuvan projektin, jonka varrella on ollut riskejä ja vastoinkäymisiäkin, mutta määrätietoisen työn ansiosta Neste Oilin on nyt mahdollista tehdä biojätteistä ja uusituvasta raaka-aineesta uusiutuvaa dieseliä kannattavasti. Biotalous on kasvanut tärkeään rooliin niin Neste Oilin, Suomen kuin koko maailmankin mittakaavassa, toteaa tuomariston puheenjohtaja Yrjö Neuvo.

Yli 25 vuoden ura Nesteellä

Lindfors (TkT, MBA) on tehnyt koko työuransa Neste-konsernin ja siitä irtautuneen Neste Chemicalsin, sittemmin Perstorp AB:n palveluksessa. Työtehtävät ovat aina liittyneet teknologiaan ja liiketoimintojen uudistumiseen. Hänen vastuualueensa kattaa teknologian, strategian ja muun muassa uusiutuvien raaka-aineiden kehittämisohjelman.

Lindforsin mukaan pitkä ura suuren teknologiayrityksen palveluksessa on ollut myös näköalapaikka teknologiajohtajuuden muutokseen.

– Maailma on nykyään pienempi ja haasteet moninaisempia. Yhteistyön merkitys on kasvanut entisestään, sillä myös teknologiaan liittyvät haasteet ovat monimutkaisempia kuin aikaisemmin.

– Nyt tarvitaan kokonaisvaltaista näkemystä ja laajaa osaamisverkostoa sekä yhteistyötä läpi organisaation, funktionaalinen linja-ajattelu ei toimi enää tänä päivänä. Toimialaverkostot ja muut yhteistyökumppanit ovat tärkeitä mahdollistajia uuden kehittämisessä ja ikkuna ympärillä olevaan maailmaan, Lindfors summaa.

Päättäjille Lindfors lähettää selkeät terveiset.

– Koulutusjärjestelmä on yhteiskunnan tulevaisuus ja vankka kulmakivi – siitä pitää huolehtia jatkossakin. Perustutkimukseen panostaminen sekä yritysten tukeminen uuden kehittämisessä on todella tärkeätä. Eri toimialojen välistä yhteistyötä tulisi tukea sekä kannustaa  yrityksiä myös kansainväliseen yhteistyöhön.