Näin kehität osaamistasi myös lomautusaikana

|
Uutinen
Kuuntele

Osaajapula ja tarve uudenlaisesta osaamisesta ei ole kadonnut.

Koulutustarjonta ei suinkaan loppunut koronakriisiin, vaan tarjolla on tälläkin hetkellä monenlaisia etäopiskelun mahdollisuuksia ja räätälöityjä koulutusvaihtoehtoja. Sekä yritys että lomautettu voivat hyödyntää tarjontaa. Joskus koulutus voi olla myös lomautuksen tai irtisanomisen vaihtoehto.

Osaajapula ja tarve uudenlaisesta osaamisesta ei ole kadonnut. Kriisistä selviytyminen päinvastoin korostaa osaamisen merkitystä, sillä yritysten kilpailu maailmanmarkkinoilla kiristyy edelleen. Osaaville ammattilaisille on kysyntää, kun digitalisaatio muuttaa toimintoja ja bisneslogiikkaa ja ilmastohaasteetkin odottavat uusia ratkaisuja. 

Tekniikan akateemiset TEK, Teknologiateollisuus, Teollisuusliitto, Insinööriliitto, Ammattiliitto Pro ja Tietoala suosittelevat jäsenilleen koulutusmahdollisuuksiin tarttumista. Liitot pitävät asiaa erittäin tärkeänä, sillä osaamisen kehittäminen auttaa niin yrityksiä kuin työntekijöitäkin ponnisteltaessa uuteen kasvuun. 


Tietopaketti koulutustarjonnasta

Olemme koonneet työpaikkojen käyttöön tietopaketin koulutustarjonnasta eri puolilla Suomea. Mahdollisuuksiin voi tutustua tästä. 

Koulutustietoa kannattaa hakea myös mm. TE-hallinnon sivuilta osoitteissa:
Työnhakijalle: Löydä töitä

Hyötytietoa yrityksille löytyy lisäksi EK:n muistiosta Opiskelu lomautusaikana ja lomautuksen vaihtoehtoja. Työnantaja voi esimerkiksi saada tietyin edellytyksin tukea TE-hallinnon kanssa suunniteltuihin koulutuksiin.

Lomautetun on puolestaan tärkeää tietää, että hänellä on nyt oikeus työttömyysturvaan opintojen tai yritystoiminnan estämättä. Poikkeussääntö on väliaikainen ja koskee 16.3.2020 tai sen jälkeen lomautettuja. Sääntö on voimassa 31.7.2020 saakka. Lue lisää täältä.


Lisätiedot:

Tapio Heiskari, Tekniikan akateemiset TEK
tapio.heiskari@tek.fi p. 040 706 2254