teekkarien haalareita naulakossa

Mitä tapahtui polyteekkareille?

|
Uutinen

Polyteekkarimuseosta tuli Opiskelijakulttuurimuseo.

Polyteekkarimuseo avasi ovensa Helsingissä Lönnrotinkatu 29:ssa Vanhalla Polilla vuonna 1958. Museo esitteli tekniikan opiskelijoiden elämää ja teekkarikulttuuria.

Nykyisissä tiloissaan Espoon Otaniemessä museo aloitti 1990-luvun alussa. Vuoden 2018 lopussa museo sulkeutui remontin takia.

Kun museo avautui kunnostetuissa tiloissa tänä syksynä, muutakin oli muuttunut kuin vain pinta. Polyteekkarimuseosta oli tullut Opiskelijakulttuurimuseo.

Museointendentti Rasmus Ruohola, vaipuvatko teekkarit unholaan?

– Emme rajaa, vaan avaamme toimintaamme. Museo sai remontissa lisää tilaa. Se, että esittelemme nyt myös kauppatieteen ja taiteen opiskelija­kulttuureja, ei ole teekkareilta pois. Mitä houkuttelevampi olemme kaikille, sitä laajemmalle myös teekkarisanoma leviää, Ruohola rauhoittelee.

Mitä houkuttelevampi olemme kaikille, sitä laajemmalle myös teekkarisanoma leviää.
- Rasmus Ruohola

Jämeräntaival 3 A:n kellarissa sijaitseva museo on Aalto-­yliopiston ylioppilaskunnan ylläpitämä. Museota pyörittävät vapaaehtoiset ja museotyöntekijät.

Muita alan museoita ovat Tampereen teekkarimuseo, joka esittelee alueellista teekkarikulttuuria, sekä Helsingin yliopistomuseo, joka esittelee yliopiston ja tieteen historiaa.

Opiskelijakulttuurimuseo

Avoinna parillisina viikkoina: ma klo 18–20 ja su 14–16. Vapaa pääsy. Museo sijaitsee Espoon Otaniemessä osoitteessa Jämeräntaival 3 A. Katso ajankohtaiset aukioloajat museon Facebook-sivulta.