Mihin opiskelija tarvitsee TEKiä?

|
Uutinen
Kuuntele

Lähes kaikki TEKin palvelut ovat käytössäsi jo opiskeluaikana.

Saat apua työelämän koukeroihin ja lakikysymyksiin – ja Teekkarin työkirjasta vinkkejä työnhakuun. Etkä maksa TEKin jäsenyydestä opiskeluaikana mitään.

Mikä ihmeen TEK?

Tekniikan akateemiset TEK on Suomen suurin diplomi-insinöörien, arkkitehtien ja luonnontieteellisen yliopistotutkinnon suorittaneiden etu- ja palvelujärjestö. TEK kehittää tekniikan ja luonnontieteiden yliopistokoulutusta tiiviissä yhteistyössä yliopistojen kanssa. TEK neuvottelee tekniikan akateemisten työehdoista osana akavalaisia neuvotteluorganisaatioita YTN:ää ja JUKOa. TEK on Akavan toiseksi suurin jäsenjärjestö.

www.tek.fi/opiskelijat

Jos yrittäjyys kiinnostaa, liity TEKin Yrittäjäklubiin. Hyödynnä myös kattava Yrittäjän palvelutarjotin sekä maksuton VirtuaaliLakimies-palvelu.
www.tek.fi/yrittajyys

TEK antaa vuosittain suosituksen sekä teekkareiden että vastavalmistuneiden diplomi-insinöörien palkkaa varten. Suositus on hyvä lähtökohta oikeudenmukaisen palkkapyynnön esittämiseen.
www.tek.fi/palkat

Vakuuta itsesi työttömyyden varalta ja liity IAET-kassan jäseneksi. Mikäli joudut työttömäksi valmistumisesi jälkeen, olet oikeutettu hakemaan ansiosidonnaista työttömyysturvaa, edellyttäen että työssäoloehto täyttyy. Kassan jäsenyys on maksullinen.
www.tek.fi/iaet

TEKin lakimiehet neuvovat työelämään liittyvissä oikeudellisissa asioissa ja voivat tarkistaa esimerkiksi työsopimuksesi, ennen kuin allekirjoitat sen. Lakitietoa on kattavasti myös TEKin kotisivuilla.
www.tek.fi/lakitieto

Opiskelijakulttuuri on TEKin sydäntä lähellä. TEK tukee kiltoja, järjestää Valtakunnallisen Teekkarijäynäkilpailun, on mukana erilaisissa tapahtumissa sekä kokoaa ja julkaisee teekkarilauluja. TEK saattaa yhteen opiskelijoita ympäri Suomen.
www.teekkari.fi

Teekkarin työkirja on työnhakuopas kaikille opiskelijoille. Työkirjat rantautuvat kampuksille joululukuun alussa. Samassa yhteydessä voit viilata CV:si kuntoon CV-klinikoilla. Klinikoita järjestetään myös alkuvuodesta.
www.teekkarintyokirja.fi

Hyödynnä alennukset ja edut! TEK-lehden lisäksi saat käyttöösi Tekniikka&Talous ja Talouselämä -lehdet Talentumin Summa-palvelussa. Tutustu myös jäsenedut.fi-palvelun tarjontaan.
lehti.tek.fi
www.tek.fi/opkys
www.jasenedut.fi

 

Tykit ja kyhit auttavat opiskelijoita

Teekkariyhdysmies eli tykki vastaa opiskelijoiden mieltä kaihertaviin kysymyksiin työelämästä. Jokaisella teekkaripaikkakunnalla on oma tykkinsä sekä joukko kiltayhdyshenkilöitä eli kyhejä. Vedä heitä hihasta, jos sinulla on kysyttävää!

www.tek.fi/opiskelijat/tekin-toimijat/kampuksilla

Päivitä jäsentietosi, niin pysyt kartalla TEKin tapahtumista ja palveluista.
www.tek.fi/omattiedot