Matalan kasvun aikana on luotava uutta

|
Blogimerkintä

Toiveikkaita ennusteita on ilmassa.

Valoa tunnelin päässä. Näillä sanoilla moni kuvaa koronatilannetta ja sen myötä koko yhteiskunnan heräämistä pandemian aiheuttamasta horroksesta. Paljon on kiinni koronarokotteesta ja siitä, minkälaiset vaikutukset rokotteella on koko yhteiskuntaan. Tammikuun alussa Elinkeinoelämän keskusliitto ennusti teollisuusinvestointien kasvavan vuonna 2021 peräti 9 prosenttia edellisvuoteen nähden. Toiveikkaita ennusteita on ilmassa.

Miten nousu koronan jälkeen tapahtuu? Tämä on tuhannen taalan kysymys, johon kukaan ei tiedä yksiselitteistä vastausta. Varmaa on kuitenkin se, että osaamisella, yhteistyöllä ja vakailla työmarkkinoilla on vahvaa kysyntää myös tulevaisuudessa. On olennaisen tärkeää panostaa jatkuvaan tutkimus- ja innovaatiotyöhön. Myös nyt povattuna matalan kasvun aikana on luotava uutta.

TEKin jäsenet ovat kovalla asiantuntijuudellaan uuden kasvun tekijöitä. Ilmassa on merkkejä, että tilauskirjat täyttyvät ja talouden piristyminen näkyy monilla toimialoilla. Elpyminen ei kuitenkaan tapahdu kaikkialla samassa tahdissa.

Me emme unohda heitä, joiden alalla notkahdus kestää pidempään tai jotka kohtaavat tänä vuonna työelämän risteyskohdan. Olemme jäsentemme tukena, tarjoamassa juridista neuvontaa, antamassa inspiraatiota itsensä kehittämiseen ja käytännön tukea vaikka CV:n hiomisessa. Viime vuonna yli 4 300 jäsentä sai meiltä henkilökohtaista neuvontaa palkkaan, yrittäjyyteen, omaan urapolkuun tai lainopillisiin kysymyksiin liittyen. Kiitos, että käännyitte puoleemme. Jatketaan keskusteluja myös tänä vuonna!