Maksuton Kesäduunari-info neuvoo jälleen kesätyöasioissa

|
Uutinen
Kuuntele

Akavan, SAK:n ja STTK:n yhteinen Kesäduunari-info avautuu maanantaina. Tänä vuonna Kesäduunari-infossa neuvoja antaa Sini Tervo.

Kesäduunarineuvoja Sini Tervolta voi kysyä esimerkiksi palkkoihin, työvuoroihin tai työsopimuksen laatimiseen liittyvistä asioista.

–  Kesäduunari-info vastaa kaikille. Nuorten lisäksi maksuttomia neuvoja voivat kysyä muun muassa työnantajat ja nuorten vanhemmat. Jos ongelma vaatii yksinkohtaisempaa puuttumista, ohjaan tarvittaessa soittajan hänen omaan ammattiliittoonsa, Tervo kertoo.

Neuvontapalvelu auttaa joka kesä satoja nuoria puhelimitse ja netin kautta. Palvelu tarjoaa neuvontaa tänä kesänä jo 12. kerran.

Tee työsopimus kirjallisena

Useimmat kesätyöntekijöiden ongelmista olisivat kesäduunarineuvojan mukaan ehkäistävissä, jos nuori laatisi työnantajansa kanssa ajoissa kirjallisen työsopimuksen.

Kirjallinen työsopimus osoittaa, että kesätyöntekijä ja työnantaja ymmärtävät sopimansa asiat samalla tavoin. Kesätyöntekijän kannattaa lukea työsopimus ennen kuin hän allekirjoittaa sen.

– Luvattujen työtuntien määrä on myös hyvä tarkistaa, Tervo huomauttaa.

Palkkaerittely on vakuus

Palkanmaksun yhteydessä saatava palkkaerittely on tärkeä vakuus kesätyöntekijälle.

Työntekijän tulee aina katsoa palkkaerittelystä, onko siinä kaikki tehdyt työtunnit sekä ilta-, viikonloppu- ja ylityökorvaukset.

– Kaikki eivät aina muista, että lomakorvausta on maksettava jo muutaman tunnin pituisesta työsuhteesta, Tervo sanoo.

Kesäduunari-info

  • Auki 2.5.–2.9.
  • Puhelinpalvelu vastaa ma–pe klo 9–15. Neuvoja voi kysellä numerosta 0800 179 279.
  • Neuvontaa saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palveluun voi soittaa myös nimettömänä.
  • Kesäduunari-info on myös Facebookissa ja Twitterissä
  • Osoitteeseen www.kesaduunari.fi on koottu kesätyöntekijöille tärkeää työelämätietoa. Sivuilla olevan lomakkeen kautta on mahdollista kysyä neuvoa omaan tilanteeseen.

Tutustu myös

 

Avainsanat: