Avant-pienkuormaaja tositoimissa

Maailman paras pienkuormaaja

|
Uutinen

Ylöjärveläisten Avant-pien­kuormaajien menestyksen avain on yli 200 erilaista työlaitetta kiinteistönhoidosta aina maatilojen ja viherrakentajien tarpeisiin.

Kuvateksti: Talvella lumikauha, keväällä kadunpesulaitteet. Avantiin voi vaihtaa lukuisia erilaisia työlaitteita, kun tarpeet muuttuvat ja rahat riittävät.

Monelle pienkuormaajan synonyymi on Bobcat. Mutta siinä missä rakennustyömaiden maansiirtoon suunniteltu amerikkalaiskone on kuin vasara, voi kevyttä, ketterää ja polttoainepihiä Avantia verrata sveitsiläiseen linkkuveitseen. Avantiin saa kiinni esimerkiksi lumikauhan, hiekan harjakeräimen, ruohonleikkurin, maaporan, asfalttijyrsimen, rehupihdit, tukkikouran tai klapikoneen.

Diplomi-insinööri Risto Käkelän keskellä synkintä lamaa perustaman Avant Tecnon pienkuormaajien maailmanvalloitus alkoi vuonna 1992 Bauma-rakennuskonemessuilta Saksassa.

Pienellä yhdeksän neliön pihaständillä esitteillä olleelle näppärälle konemallille oli markkinoilla ilmiselvä tilaus. Kontaktipyyntöjä kertyi messuilta lähes 50 eri maasta.

Nyt Avant-koneilla on jälleenmyyjä jo yli 50 maassa ympäri maailman. Monissa maissa Avant on markkinajohtaja luokassaan. Yli 80 prosenttia 5 000 koneen vuosituotannosta menee vientiin.