Maailman nopein palautusautomaatti

|
Uutinen
Kuuntele

Pian palautusrahat voi saada suoraan kännykkäänsä.

TOMRA R1 ahmii palautettavat pullot ja tölkit kitaansa käsiä likaamatta. Palautusautomaattien aiempi Suomen ennätys 7 500 palautettua pakkausta vuorokaudessa meni välittömästi rikki, kun Suomen ensimmäinen laite otettiin käyttöön K-Citymarket Tammistossa. Nyt ennätyslukema on 26 000 pakkausta vuorokaudessa.

Pieniin kuoriin pakatun automaatin sisältä löytyy täysiverinen teollinen prosessi.

Pullonkerääjän unelmaan ei ladota tölkkejä ja pulloja yksittäin, vaan koko iso säkillinen kertarysäyksellä. Koneen nielu vetää yli sata muovipulloa ja tölkkiä kerrallaan. Lasipulloja laite ei huoli, vaan palauttaa ne palauttajalle.

Pieniin kuoriin pakatun automaatin sisältä löytyy täysiverinen teollinen prosessi. Palautettavat tölkit ja pullot lajitellaan paineilman avulla, ja pakkausten viivakoodit lukee 360 asteen kamerajärjestelmä pakkauksia kääntämättä. Lopputuloksena on viisi kertaa nykyisiä nopeampi laite.

– Tiesin kyllä, miten paljon tämä helpottaa elämää, mutta mediakiinnostus yllätti minut täysin, kertoo Oy Tomra Ab:n toimitusjohtaja Lauri Kangaslahti.

Norjalainen TOMRA on maailman johtava palautusjärjestelmien valmistaja.
Medianäkyvyyden siivittämänä uudet automaatit ovat vetäneet elämysmatkailijoita pitkältäkin ja näkyneet kauppojen asiakasmäärissä.
Kangaslahti kertoo, että TOMRA R1 tuotekehitys alkoi jo vuonna 2015 – eikä insinöörityö lopu tähän.

– Paperiton kuitti on tulossa, Kangaslahti kertoo.

Pian palautusrahat voi saada suoraan kännykkäänsä.