Kuunnelkaa opiskelijoita

|
Uutinen
Kuuntele

Valtakunnan ykkösteekkari kysyi fuksina, mitä annettavaa hänellä muka olisi järjestötoiminnalle.

Tutkimusmatkailijan asenne ja lapsenomainen kiinnostus kaikkeen uuteen ovat vieneet Matti Vähä-Heikkilän tehtävästä toiseen, viimeisimpänä TEKin teekkarivaliokunnan puheenjohtajaksi.

– Fuksivuonna tutorini ihmetteli, kun en ollut mukana hallituskähminnässä. Muistan kysyneeni, mitä minulla muka olisi annettavaa järjestötoiminnalle?

Epäilys osoittautui aiheettomaksi. Kuuden vuoden aikana Vähä-Heikkilä on toiminut muun muassa puheenjohtajana Teekkarikomissiossa ja Turun yliopiston ainejärjestö Digit ry:ssä sekä ollut mukana ylioppilaskunnan edustajistossa ja hallituksessa.

Teekkarikomission kautta Vähä-Heikkilälle aukesi ovi TEKiin. Hän oli valtuuston varaedustaja 2012 ja varsinainen jäsen 2013.

– Antoisinta oli tavata valtuuston kokouksissa jo työelämässä olevia jäseniä. Heistä moni halusi kuulla opiskelijoiden ajatuksia.

Vähä-Heikkilän mukaan TEKin kannattaisikin kuunnella opiskelijoita entistä enemmän.

– Mehän olemme liiton tulevaisuus! Jos TEK ei pysty uudistumaan jäsenistönsä mukana, ollaan huonossa jamassa.

Vähä-Heikkilän mielestä liian harva opiskelija tiedostaa vaikutusmahdollisuudet TEKissä. Puheenjohtajana hän haluaa lisätä teekkarivaliokunnan näkyvyyttä. Pitkien kokoussulkeisten sijaan valiokunta esimerkiksi osallistuu paikkakuntien tapahtumiin.

– TEK on melko ainutlaatuinen keskustelufoorumi, joka kerää samanhenkiset ihmiset yhteen. Edunvalvonnan lisäksi juuri tämä on se hyöty, jonka opiskelija jäsenyydestään saa, muttei välttämättä heti huomaa.

– TEKin tulisi ottaa vahva suunnannäyttäjän rooli varsinkin koulutuksen digitalisoitumisessa. Suomessa on pitkään ollut vahvaa osaamista tekniikassa ja koulutuksessa. Nämä osaamisalueet yhdistämällä lopputulos tulee olemaan mullistava.

Vähä-Heikkilä on kiinnostunut edunvalvonnasta, tapahtumien tuottamisesta ja tutoroinnista. Käytännössä hän toimii ratkaisukeskeisesti.

– Ei pitäisi keskittyä ainoastaan siihen, mikä on huonosti. Tulee etsiä täysin uusiakin juttuja. Epäonnistua saa, kunhan oppii siitä. 

 

2009

Opiskelemaan tietotekniikkaa Turun yliopistoon.

2010

TY:n ainejärjestö Digit ry:n toimintaan, puheenjohtaja 2012 ja 2013.

2013

TEKin valtuuston opiskelijaedustajaksi (varajäsen 2012).

2014

TY:n ylioppilaskunnan hallitukseen, TEKin teekkarivaliokuntaan ja Turun Teekkarikomission puheenjohtajaksi.

2015

TEKin teekkarivaliokunnan puheenjohtajaksi.

 

 

 

Avainsanat: