Kurkistus tekniikan töihin

|
Uutinen
Kuuntele

Millaisia töitä tehdään teknologia-alalla? Mitä insinööri tekee? Teknoloikka-ohjelman avulla nuori pääsee tutustumaan alan töihin ja tekijöihin.

Tekniikan Akatemian järjestämä Teknoloikka-ohjelma on suunnattu lukiosta valmistuneille nuorille. Teknoloikassa on tarjolla neljän kuukauden palkallinen harjoittelu teknologia-alan yrityksessä.  Harjoittelun ajan nuoren tukena on työpaikan mentori.  Harjoittelujakso on aina syksyisin, syyskuusta joulukuuhun, jotta nuori ehtii mukaan seuraavan kevään opiskelupaikkahakuihin.

Teknoloikka järjestetään ensi syksynä jo kolmatta kertaa. Mukana on muun muassa Kone, joka on ollut mukana alusta asti. Koneessa harjoittelijoista ja heidän mentoreistaan muodostetaan tiimi, näin mentorin taakka kevenee ja toisaalta harjoittelijalla on aina ohjaaja tukena.

Koneella nuoret ovat päässeet työskentelemään useilla osastoilla: luotettavuuslaboratoriossa, huollonkehitysosastolla ja patenttien parissa. Harjoittelijat otettiin mukaan myös Koneen innovaatiokokouksiin, ja yksi Teknoloikkaajien ideoista kantoi jopa keksintöilmoitukseen saakka.

Myös Rauten Teknoloikka-mentori Marjo Tuominen on saanut harjoittelijastaan oivan avun arkityöhön.

– Kun lähes 30 vuotta tekee jotakin työtä, putkikatsehan siihen syntyy. Harjoittelijat kyselevät jatkuvasti, miksi jokin asia tehdään näin, jolloin joutuu itsekin kyseenalaistamaan totuttuja toimintatapoja. Koko yritys hyötyy siitä, että ennakkoluulottomat nuoret tönivät ja herättelevät vanhoja tekijöitä, Tuominen kertoo.

Hän suosittelee yrityksille lämpimästi Teknoloikkaan lähtemistä, mutta painottaa sitoutumista ohjelmaan.

– Harjoittelua ei tule nähdä vain yrityksen kannalta. Harjoitteluohjelman tehtävänä on valmistaa nuorta työelämään ja kasvattaa häntä yrityksen työtapoihin.

                                              . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

TILAA TEKNOLOIKKAAJA YRITYKSEESI JO NYT!

Teknoloikan hakuprosessi on työnantajille helppo. Tekniikan Akatemia vastaa Teknoloikka-paikkojen markkinoinnista ja organisoi hakuprosessin.

Työnantaja valitsee hakijoista sopivimmat ehdokkaat ja tekee lopulliset valinnat sekä työsopimukset. Varsinaisen harjoittelujakson aikana työantaja maksaa nuorelle palkkaa, minimipalkka on 1 200 euroa kuukaudessa.  Lisäksi yritys järjestää nuorelle mentorin.

Tekniikan Akatemia valmentaa mentorit. Se myös järjestää Teknoloikan aikana mentori- ja harjoittelijatapaamisia, joissa ohjelmassa mukana olevat jakavat kokemuksiaan ja oppivat toisiltaan.

Syksyn 2017 työnantajahaku nyt käynnissä

Ensi syksyn Teknoloikkaan haetaan nyt mukaan työnantajia. Sekä toimialat että tehtävät voivat olla hyvin monipuolisia teollisuudessa, palvelualoilla tai julkisella sektorilla.

Tämä vuoden Teknoloikkaan ovat jo ilmoittautuneet Aalto-yliopisto, EIT Digital, EIT Raw Materials, Fastems, Helvar, Kemppi, Kone, LeinoCast, MetsäWood, Raute, TAF, UPM ja VTT ja lisää työnantajia on tulossa mukaan kevään mittaan.

Löytyisikö sinun työpaikaltasi tilaa Teknoloikkaajalle ensi syksynä? Lue lisää Teknoloikasta ja mukana olleiden työnantajien kokemuksista: www.teknoloikka.fi

Lisätietoja Tekniikan Akatemiassa antaa Johanna Fräki: johanna.fraki@taf.fi, puh. +358 40 554 6604.

Voit myös jättää yhteystietosi tästä linkistä, niin Tekniikan Akatemiasta otetaan sinuun yhteyttä https://www.lyyti.fi/reg/Teknoloikka_yritykset