Klassikkoautojen mekka Berliinissä

|
Uutinen
Kuuntele

Classic Remise Berlin satoine klassikkoautoineen on ehdoton nähtävyys vanhojen autojen ystäville.

Mitä tehdä vanhalla ratikkahallilla? Helsingissä siitä tehdään kulttuurikeskus, autoteollisuudellaan ylpeilevien saksalaisten Berliinissä käytöstä poistetun hallin taas valtaavat vanhat autot.

Punatiiliseen jättiläisrakennukseen kotiutunut Classic Remise Berlin satoine klassikkoautoineen on ehdoton nähtävyys vanhojen autojen ystäville. Jo autoharvinaisuuksia pullisteleva pysäköintialue on elämys.

Sisääntulijaa tervehtivät muun muassa koripajan tekemä farmariversio 1970-luvun Ässä-Mercedeksestä, ralliautojen nelivetokauden aloittanut alkuperäinen Audi Quattro ja rivi alkuperäiskuntoisia rättisitikoita.

Sisällä jyrää saksalaiskalusto. Menneiden vuosikymmenten avo-Mercedeksiä, Porscheja sekä BMW:n pöyhkeimpiä urheiluversioita on hallissa hengästyttävä määrä. Vanhoihin Jaguareihin erikoistuneen Michael Groß-huoltoliikkeen hallinosturilla lasi-ikkunan takana on työn alla Jaguar E-type 1960-luvulta.

Oma lukunsa ovat keskelle ratikkahallia kahteen kerrokseen sijoitetut 88 lasikuutiota, joissa asiakkaat säilyttävät omia autoharvinaisuuksiaan kaikkien ihailtavana. Osa lasikuutioiden kalustosta on – hiukan tyylittömästi – tämän vuosituhannen kalliita superautoja, mutta joukkoon mahtuu myös vanhoja harvinaisuuksia. Tällainen on esimerkiksi diktaattorien ja kuuluisuuksien suosima Mercedes 600-malli, jota valmistettiin vain 2 600 kappaletta.

Keskuksessa toimii useita keräilyautojen välittäjiä, vanhaan kalustoon erikoistuneita korjauspajoja ja varaosaliikkeitä, ja tietenkin olutravintola. Sisäänpääsy on ilmainen.