KL: Hallituksen insinöörivaje huolestuttava

|
Uutinen
Kuuntele

TEKin Tekniikka ja yhteiskunta -yksikön johtaja Pekka Pellinen on huolestunut hallituksen kroonisesta matemaattis-luonnontieteellisestä osaamisvajeesta. Myös tuotannon ja talouden prosessien ymmärtämisen parantamisessa on petrattavaa, Pellinen toteaa tänään 10.2. Kauppalehden haastattelussa.

– Hallituksen insinöörivaje on erityisen huolestuttava nyt, kun nimenomaan pitäisi saada puristettua koneistosta ulos hyödyntämiskelpoisia tuotteita. Yhteiskunta kun on koko ajan enemmän riippuvainen taloudellisista realiteeteista, Pellinen toteaa Kauppalehdessä.

Pellinen korostaa, että politiikan ylimmässä johdossa kaivataan selvästi parempaa yksityisen sektorin toimintamallien tuntemusta. Harvalla ministerillä on uuden luomiseen ja tuloksen tekemiseen tähtäävä koulutus.

– Jos päätöksentekijöillä ei ole tuntumaa yritysmaailman sisäisestä logiikasta, edellytykset ymmärtää innovaatiojärjestelmän ja tutkimustoiminnan prosesseja sekä niiden tulosten tuotteistamista ja hyödyntämistä yritystasolla ovat heikonlaisia, Pellinen korostaa Kauppalehdessä.