Kauppi: Palkansaajajärjestöt hakevat tasapuolista ratkaisua

|
Uutinen
Kuuntele

Yhteiskuntasopimusta käsittelevä Aamulehden artikkeli 6.2.2016 on otsikoitu "Palkansaajilta pois satoja euroja". TEKin toiminnanjohtaja Heikki Kaupin mielestä artikkelissa ei tuoda esiin mitään uutta.

– Hallituksen tavoitteena niin sanotussa yhteiskuntasopimuksessa on koko ajan ollut  että työvoimakustannuksia alennetaan nimenomaan ottamalla palkansaajilta ja antamalla työnantajille. Tämän ei pitäisi olla epäselvää kenellekään.

Kauppi ihmettelee, että Aamulehti esittää asian niin kuin pakkolaki ei muka veisi mitään, vaikka esimerkiksi 3000 € kuukausituloilla 5 prosentin palkanalennus vie n. 1200 € vuodessa.

– Se, mitä artikkelissa sanotaan Akavan ja STTK:n motivaatiosta, on toimittajan tulkintaa. Kaikki palkansaajajärjestöt neuvottelevat yhdessä, ja ne haluavat tehdä paketin, jossa leikkausten lisäksi sovitaan lähivuosien palkoista ja paikallisen sopimisen periaatteista siten, että neuvotteluasetelma on palkansaajien ja työnantajan välillä tasapainoinen, Kauppi sanoo

– Myös SAK:lla on paljon julkisen sektorin jäseniä, eivätkä he tietääkseni ole sen enempää innostuneita leikkausten kohdistamisesta erityisesti julkisen sektorin palkansaajiin kuin kaksi muutakaan keskusjärjestöä.

– Ensisijaisesti ollaan siis rakentamassa tasapuolista ratkaisua, Kauppi kiteyttää