Kansainvälistyminen ajoi oululais-DI:t avantoon

|
Uutinen
Kuuntele

Oululaisen Profilence Oy:n DI:t todistivat, että hyvä pitchaus onnistuu myös avannossa. Katso hyinen video.

Oululaiset diplomi-insinöörit Mika Mikkelä, Sami Utriainen ja Mikko Keskitalo viikkaavat kylpytakit nippuun ja astelevat siekailematta avantoon.

Se on sahattu Oulun kauppatorin rantaveteen, jonka äärellä Polar Bear Pitching-tapahtumassa Profilence Oy:n perustajien pulahtamista seuraa monisatapäinen yleisö, kansainvälinen media ja ennen kaikkea joukko kiinnostuneita pääomasijoittajia.

Toimitusjohtaja Mikko Keskitalo pitää pitchauksensa napakkana – se avannon tehtävä onkin.

Muutamassa minuutissa ydinasia tulee selväksi: Profilence on maailman ainoita sulautettujen laitteiden testauksen ja analytiikan yhdistäviä ohjelmistoyrityksiä. Sen tuotteella voi varmistaa Android-laitteiden hardwaren ja ohjelmistojen vakauden pitkälläkin aikavälillä.

Keskitalo kertoo hyisestä vedestä, että testaukselle ja analytiikalle on jatkuvasti lisääntyvä tarve softwaren yleistyessä niin autoteollisuudessa, terveysteknologiassa kuin vaikkapa Internet of Thingsin mukanaan tuomissa älyleivänpaahtimissa. Yksistään liian epävakailla softilla markkinoille viedyistä älypuhelimista koituu alalle vuositasolla kuuden miljardin tappiot, joihin Keskitalo lupaa Profilencen tuovan säästöjä.

– Me tiedämme myös, miksi Facebook-app vie niin paljon virtaa, joten Facebook, soita meille jos haluat tietää! Keskitalo huikkaa avannosta.

Pian Keskitalo yrityskumppaneineen onkin noussut jäälle, halaa tapahtuman maskottia J-Bearia ja katsoo kohti tuomaristoa. Kyltit nousevat – pitchaus saa kolme Great Potentialia ja yhden Awesomen.

– Meillä voi olla muita startupeja paremmat mahdollisuudet saada rahoitusta, sillä valmis tuotteemme on jo markkinoilla. Emme myy pelkkää ideaa, Keskitalo pohtii hetkeä myöhemmin paljussa, jonka vesi höyryää kauppatorin pikkupakkasessa.
 

  • Kerromme lisää Polar Bear Pitchingistä, startupien rahoitustilanteesta ja DI-kolmikon yrityksestä verkkoreportaasissamme tiistaina.