Omenapuussa on omenoita Oulussa.
Satoisa. Oulussa omena puu on tänä vuonna täynnä omenia.

Kaksi puuta ainakin jäljellä

|
Uutinen
Kuuntele

Teekkarihistoria. Tekniikan akateemiset TEK lahjoitti vuonna 2012 Teekkarius 140 vuotta -juhlallisuuksien yhteydessä jokaiselle teekkaripaikkakunnalle kaksi omenapuuta, mutta valtaosa puista on ehkä hukassa.

Teekkarihistoria. Tekniikan akateemiset TEK lahjoitti vuonna 2012 Teekkarius 140 vuotta -juhlallisuuksien yhteydessä jokaiselle teekkaripaikkakunnalle kaksi omenapuuta ja omenapuiden hoitovälineet, kertoo 13.9.2013 ilmestynyt TEK-lehti.

Lehden mukaan ainakin Lappeenrannassa puut istutettiin näyttävin menoin, kun paikalla olivat muun muassa yliopiston hallitus ja rehtoraatti, Suomen Akatemian pääjohtaja ja hallitus ja TEKin alueasiamies Saku Laapio.

Saku Laapio kertoo nyt, että toinen puista on vielä jäljellä ja toinen on salaperäisesti kadonnut. Myös Oulusta löytyy yksi omenapuu, josta alueasiamies Jukka Orava on ottanut oheisen valokuvan todisteeksi.

Sitkeistä selvittelyistä huolimatta muilta paikkakunnilta ei ole löytynyt omenapuita, vaan istuttamiset ovat saattaneet jäädä vain aikeiksi.

Jos tiedät puita istutetun, ota yhteyttä TEK-lehteen sähköpostitse TEK-lehti@tek.fi. Palkitsemme muiden omenapuiden löytämiseen johtavat lisätie­donantajat TEK-mukeilla.