Oppilas tietokoneen ääressä ratkaisemassa matemaattista tehtävää.
MALin puheenjohtaja Esko Juuson mukaan opetuksen digitalisointia kannattaa tarkastella sekä uhkana että mahdollisuutena.

Jari Jokinen: ”Matematiikka on kilpailuvaltti työelämässä”

|
Uutinen

Tekniikan akateemiset TEK ja Matemaattis-luonnontieteellisten alojen akateemiset MAL ovat tehneet jo 40 vuotta yhteistyötä matemaattisen sivistyksen puolesta.

Tekniikan akateemiset TEK ja Matemaattis-luonnontieteellisten alojen akateemiset MAL juhlivat tänään yhteisessä seminaarissa Helsingissä 40 vuotta jatkunutta yhteistyötä. MAL on TEKin kerho ja avoin kaikille TEKin matemaattis-luonnontieteellisen alan jäsenille. Tällä hetkellä MALissa on noin 3 000 jäsentä ja heistä suurin osa on akateemisia matemaatikoita, fyysikoita ja tietojenkäsittelyn ammattilaisia sekä näiden alojen opiskelijoita.

Juhlaseminaarissa ovat vahvasti esillä opetukseen ja koulutukseen liittyvät asiat. TEKin tervehdyksen juhlaseminaariin tuo toiminnanjohtaja Jari Jokinen.

– Matematiikka ja ongelmanratkaisukyky ovat yleissivistystä. Niiden osaaminen on myös kilpailuvaltti työelämässä. Suomen vientiteollisuus perustuu pitkälti teknologiaan, joka vaatii korkeaa matematiikan ja luonnontieteellisten aineiden osaamista. Matemaattinen sivistys ei kuitenkaan tapahdu itsestään, vaan sen tasosta on pidettävä huolta.

MAL on edistänyt matemaattis-luonnontieteellistä sivistystä jo yli 60 vuotta. Nykyään se järjestää jäsenilleen muun muassa tutustumiskäyntejä alan yrityksiin ja jakaa yhdessä TEKin kanssa vuosittain tunnustuksen vuoden parhaasta matematiikan, fysiikan tai tietojenkäsittelytieteen pro gradu -tutkielmasta.

– MAL kantaa tänäkin vuonna kortensa Mahtavaa matematiikkaa -teemapäivän kekoon tarjoamalla ilmaisnäytöksen matemaatikkoaiheisesta elokuvasta Hidden Figures – Varjoon jääneet, sanoo MALin puheenjohtaja Esko Juuso.

Tervetuloa elokuviin!

Mahtavaa matematiikkaa -päivää vietetään huomenna torstaina 2.11. MALin elokuvanäytös Hidden Figures on Helsingissä 2.11.2023. Oulussa on kaksi esitystä torstaina 16.11.2023.

Katso lippujen varausohjeet MALin sivuilta.

Avainsanat: