Jari Jokinen koulutus- ja työvoimapolitiikasta vastaavaksi johtajaksi TEKiin

|
Uutinen
Kuuntele

Jari Jokinen siirtyy TEKiin Aalto-yliopiston kehitysjohtajan tehtävästä. Hänellä on myös aikaisemmista tehtävistään vahva tausta suomalaisen yliopistokoulutuksen kehittäjänä.

Diplomi-insinööri Jari Jokinen, 47, on valittu Tekniikan akateemiset TEKin koulutus- ja työvoimapolitiikasta vastaavaksi johtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä 20. huhtikuuta. Jokinen siirtyy TEKiin Aalto-yliopiston kehitysjohtajan tehtävästä.

Jokisella on vahva tausta suomalaisen yliopistokoulutuksen kehittäjänä. Hän on työskennellyt eri tehtävissä opetusministeriössä 1990-luvulta alkaen, viimeksi projektijohtajana vuoteen 2008. Sen jälkeen hän on ollut Aalto-yliopiston palveluksessa ensin projektijohtajana käynnistämässä uuden yliopiston toimintaa sekä kehitysjohtajana vastuualueenaan muun muassa yhteiskuntasuhteet, strategiaprosessi, ennakointi ja kansainväliset vertailut.

Vuosina 2003-2007 Jokinen työskenteli koulutusasioiden erityisasiantuntijana Suomen EU-edustustossa Brysselissä ja toimi mm. EU:n neuvoston koulutuskomitean puheenjohtajana.

Jokinen on valmistunut tuotantotalouden diplomi-insinööriksi Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. Hän on osallistunut aktiivisesti TEKin toimintaan erityisesti 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa, muun muassa valtuuston ja koulutusvaliokunnan jäsenenä.

– Suomalaisen tekniikan alan koulutuksen kehittäminen kansainvälisesti kilpailukykyiseksi ja samalla maamme hyvinvoinnin vahvaksi perustaksi on yksi TEKin tärkeimmistä tavoitteista. Olemmekin saavuttaneet merkittävän asiantuntijan roolin koulutuksen kehittämisessä yleensä ja yliopistokoulutuksen sidosryhmien yhteistyön katalysaattorina erityisesti. Jari Jokinen on paras mahdollinen henkilö jatkamaan tätä työtä, sanoo TEKin toiminnanjohtaja Heikki Kauppi.

– Olen innoissani tästä uudesta haasteesta. On hienoa päästä mukaan tekemään työtä TEKin ja sen jäsenten hyväksi, sanoo Jari Jokinen uudesta tehtävästään.

Jokisen edeltäjä Kati Korhonen-Yrjänheikki siirtyi tammikuussa Koulutusrahaston toimitusjohtajaksi.