Fennovoima rekrytoi tekniikan osaajia

|
Uutinen
Kuuntele

Tämän vuoden aikana on palkattu jo sata uutta asiantuntijaa. Tahti jatkuu samankaltaisena vielä pari vuotta.

Fennovoiman ydinvoimalaprojekti kaipaa osaajia suunnitteluun, projektinhallintaan, rakentamiseen ja johtamiseen. Fennovoiman ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Nhan Huynh kertoo, että yhtiö työllistää noin 250 henkilöä, joista valtaosa on ylempien toimihenkilöitä.

- Ensi vuoden loppuun mennessä henkilökunnan määrä pitäisi olla jo noin 300, ja parin vuoden päästä lähempänä 500, joten näkyvä rekrytointikampanja jatkuu ensi vuoden puolella.

Tänä vuonna yhtiö on jo palkannut yli sata uutta asiantuntijaa.

Huynhin mukaan Fennovoima palkkaa erityisesti voimalaitos- ja turbiiniosaajia sekä sähkö- ja automaatiopuolen ammattilaisia. Myös ydin-, rakenne- ja konetekniikan osaajille on kysyntää. Uudet rekrytoitavat sijoittuvat pääasiassa projektipuolelle tai ydinturvallisuuteen sijoittuviin tehtäviin.

Projektipuolella työskentelevien tehtävät liittyvät muun muassa tekniseen suunnitteluun, projektihallintaan ja johtamiseen sekä asiakirjojen hyväksymiseen liittyviin töihin. Ydinturvallisuuspuolella työskentelevien työkuvana on esimerkiksi huolehtia siitä, että projektissa tehtävät suunnitelmat ja päätökset eivät vaaranna ydinturvallisuutta.

Nhan kertoo, että isossa hankkeessa työmahdollisuuksia avautuu toki myös muiden kuin teknisten alojen asiantuntijoille, esimerkiksi laadun, tiedon- ja projektinhallinnan tai viestinnän ja talouden tehtäviin. Osaajia rekrytoidaan aalloissa, joita tänä ja ensi vuonna on seitsemän.

Tällä hetkellä yhtiöön rekrytoitavat työntekijät sijoittuvat lähinnä pääkaupunkiseudulle. Ydinvoimalahankkeen edetessä yhtiö siirtää ja palkkaa lisää henkilökuntaa Pyhäjoelle.

Hanhikivi 1-ydinvoimalaitos on tarkoitus ottaa kaupalliseen käyttöön vuonna 2024. Ydinvoimalaitoksen työmaalla on käynnistetty infrastruktuurityöt, jotka jatkuvat aina vuoteen 2017 asti. Reaktori- ja turbiinisaarekkeen rakentamisen on tarkoitus alkaa vuonna 2018.