EU:n koodausviikko alkaa

|
Uutinen
Kuuntele

EU:n kolmatta kertaa järjestettävää koodausviikkoa vietetään 10.–18.10. Koodausviikolla tutustutaan ohjelmointiin erilaisissa tapahtumissa.

EU:n koodausviikon tarkoitus on tehdä ohjelmoinnista näkyvää ja kertoa digitaalisesta lukutaidosta hauskalla ja osallistavalla tavalla. Teemaviikolla järjestetään maksuttomia tapahtumia eri ikäisille erilaisista aiheista. Tapahtumiin voivat osallistua lapset ja vanhemmat, nuoret ja aikuiset, opettajat, yrittäjät ja vaikka poliittiset päättäjät.

– Koodausviikko on helppo tapa tutustua aiheeseen – ja päättää, onko koodi kaveri vai kummitus, sanoo TEKin nuorisoprojektien asiamies Tuula Pihlajamaa.

Esimerkiksi Innokas-verkosto järjestää teemaviikon aikana koodaustapahtumia opettajille. Vielä koodausviikon jälkeenkin jatkuvan kiertueen tapahtumia on Oulussa, Rovaniemellä, Turussa, Kokkolassa, Jyväskylässä, Lappeenrannassa, Joensuussa ja Kuopiossa. Työpajoissa tarkoituksena on innostaa ja kertoa opettajille vinkkejä, miten ohjelmointia ja robotiikkaa voi oppia ja opettaa. TEK tukee Innokas-verkoston toimintaa.

Koodausviikkoa koordinoivat vapaaehtoiset. Teemaviikko on saanut tukea koodaus- ja koulutusalan kansalaisliikkeiltä sekä merkittäviltä tekniikan ja tietotekniikan alan yrityksiltä.

Viime vuonna koodausviikolla 36 maassa järjestettiin yhteensä noin 4 200 tapahtumaa. Niihin osallistui yli 150 000 ihmistä.