Ammattiliittojen yrittäjäyhdistys Suomen Yrittäjien toimialajärjestöksi

|
Uutinen
Kuuntele

Suomen Yrittäjien hallitus on hyväksynyt neljän korkeakoulutettujen liiton perustuman Akateemiset yrittäjät AKY:n Suomen Yrittäjien toimialajärjestöksi.

Yhä useampi korkeakoulutettu työskentelee yrittäjänä. Neljä akavalaista liittoa ovat vastanneet jäsentensä muuttuviin tarpeisiin.

Tekniikan akateemiset TEK, Suomen Ekonomit, Suomen Lakimiesliitto ja Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ovat perustaneet yhteisjärjestön Akateemiset yrittäjät AKY:n, joka edistää korkeakoulutettujen yrittäjien toimintaedellytyksiä.

– Viime aikoina monet ovat syyttäneet ammattiliittoja kyvyttömyydestä uusiutua. Kehitämme kuitenkin jatkuvasti palvelujamme ja toimintaamme muuttuvan työelämän mukana. Uusi järjestö ja yhteistyö Suomen Yrittäjien kanssa ovat erinomainen esimerkki siitä, Akateemiset yrittäjät AKY:n puheenjohtaja ja TEKin yksikönjohtaja Joel Salminen sanoo.

– Entistä useampi korkeakoulutettu näkee yrittäjyyden houkuttelevan uravaihtoehtona ja moni myös vuorottelee palkkatyön ja yrittäjyyden välillä. Uuden toimialajärjestön kautta Suomen Yrittäjien toiminnan piiriin saadaan merkittävä määrä akateemisesti koulutettuja yrittäjiä. Jäsenyys täydentää myös hyvin opiskelijatoimintaamme, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala sanoo.
 

Yksi Suomen Yrittäjien suurimmista toimialajärjestöistä

Jäsenmäärältään Akateemiset yrittäjät AKY nousee yhdeksi Suomen Yrittäjien suurimmista toimialajärjestöistä. Neljän ammattiliiton jäsenistä noin 5 400 työskentelee yrittäjänä. Yhteensä liitot edustavat 152 000 jäsentä.

Yhteistyön myötä ammattiliittojen jäsenillä on mahdollisuus hankkia itselleen Suomen Yrittäjien palvelut aiempaa helpommin.

Lisäksi uusi yhdistys järjestää yrittäjäjäsenille suunnattuja koulutuksia ja tapahtumia. Se toimii myös jäsenjärjestöjensä yhteistyöelimenä yrittäjyyteen liittyvässä edunvalvonnassa.

– Tavoitteena on madaltaa kynnystä lähteä yrittäjäksi. Esimerkiksi palkansaajan ja yrittäjän statuksen määrittely pitää saada yksiselitteisemmäksi ja siirtyminen roolista toiseen helpommaksi, jotta yrittäjäksi ryhtyvä ei menettäisi etujaan ja sosiaaliturvaansa, Salminen havainnollistaa.

Lisätietoa:

  • varatoimitusjohtaja Anssi Kujala, Suomen Yrittäjät, p. 0400 567 925, anssi.kujala@yrittajat.fi
  • yhteyspäällikkö Kari Hiltunen, Suomen Yrittäjät, p. 0500 604 090, kari.hiltunen@yrittajat.fi
  • puheenjohtaja Joel Salminen, Akateemiset Yrittäjät AKY, p. 0400 504 353, joel.salminen@tek.fi
     
  • Tutustu TEKin yrittäjille suunnattuhin palveluihin.

Lue myös: