Aktiiviset aaltolaiset pelastavat lapsia TEKin tuella

|
Uutinen
Kuuntele

Tekniikan akateemiset TEK tukee Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaa 10 000 eurolla osana AYY:n 10. juhlavuoden All to X -sovellusta.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY on keksinyt omaleimaisen tavan harjoittaa hyväntekeväisyyttä. Ylioppilaskunnan vuosijuhlajaoston X-toimikunta on luonut All to X -sovelluksen, jonka kautta yliopistolaiset voivat kerätä pisteitä, jotka muuttuvat rahaksi, joka annetaan suoraan hyväntekeväisyyteen.

All to X -sovellus on tarkoitettu vain Aalto-yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Sovellukseen on koottu kaikenlaisia yhteisön tapahtumia ja niistä saa pisteitä tapahtumassa paljastettavan QR-koodin avulla.

– Tarkoitus on saada ihmiset osallistumaan poikkitieteellisesti ja luotua samalla yhteistä Aaltofiilistä, X-toimikunnan yritysvastaava Leila Kettunen kertoo.

Pisteitä voi kerätä myös päivittämällä sovellukseen omaa päivän Aaltofiilistään. Tapahtumista pisteitä voi saada 20–50 ja fiilispäivityksestä 5.

Pisteet muuttuvat lopulta rahaksi siten, että jokin ulkopuolinen lahjoittaja maksaa kerättyjen pisteiden perusteella rahaa Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmalle. Ohjelma tukee syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja harrastamista. Ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa lahjoittaja on TEK, joka on luvannut 10 000 euroa, jos ehdot täyttyvät.

– Haluamme olla juhlistamassa AYY:n 10-vuotisjuhlaa ja rohkaisemassa opiskelijoita yhteisölliseen toimintaan. Kampanjan avulla tuetaan myös hyvää tekemistä eli Pelastakaa Lapset ry:n toimintaa, TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen kertoo.

Sovellus julkaistiin tammikuun puolivälissä ja ensimmäiset 10 000 pistettä on jo aaltolaisilla koossa, ja TEKin potista ensimmäinen 1 000 euroa on matkalla hyväntekeväisyyteen. Käyttäjiä sovelluksella on 600. Kaikkiaan aaltolaisia on noin 14 000, joten Pelastakaa Lapset voi varautua saamaan vielä lisääkin tukea ohjelmalleen.

– Valitsimme lahjoituskohteeksi Eväitä Elämälle, koska halusimme tehdä juhlavuotenamme muutakin kuin juhlia. Ylioppilaskunnan mielestä on tärkeää tukea lapsia koulutuspolun alussa ja syrjäytymisuhan alla olevia mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, Leila Kettunen sanoo.

Kettusen mukaan idea pisteiden keruusta ja aktiivisuuden tukemisesta on peräisin teekkareiden fuksipistekortista.

– Teekkarit keräävät pisteitä toiminnasta ja tehtävistä ansaitakseen teekkarilakin ja me keräämme nyt sitten pisteitä lahjoittaaksemme hyväntekeväisyyteen. Kummatkin tavat vahvistavat samalla yhteishenkeä, Kettunen kertoo.

Pisteiden keruu jatkuu ainakin toukokuun puoliväliin, jolloin on ylioppilaskunnan 10-vuotisjuhla.