Kuvassa on TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen.

Akavan puheenjohtajasopimus

|
Blogimerkintä
Kuuntele

Helsingin Sanomat uutisoi sopimuksesta, jonka Sture Fjäder, Olli Luukkainen, Timo Saranpää ja minä olimme vaaliliittojemme edustajina allekirjoittaneet. Sopimus on näyttäytynyt julkisuudessa suhmurointina ja kassakaappisopimuksena. Tämä ei kerro koko totuutta.

Helsingin Sanomat uutisoi perjantaina sopimuksesta, jonka Sture Fjäder, Olli Luukkainen, Timo Saranpää ja minä olimme vaaliliittojemme edustajina allekirjoittaneet. Sopimuksessa kirjattiin se, mikä käsitykseni mukaan oli Akavan hallituksen ja puhe- ja läsnäolo-oikeutettujen tiedossa muutenkin.  Myös TEKin hallitus oli tietoinen asiasta, kun se teki päätöksen Fjäderin tukemisesta puheenjohtajaksi. 

Sopimus on näyttäytynyt julkisuudessa suhmurointina ja kassakaappisopimuksena. Tämä ei kerro koko totuutta. Sture Fjäderin suullisesti ilmoittama asia on sopimuksessa vahvistettu Akavan vaaliliittojen edustajien allekirjoituksin. Tämän vuoksi mm. minun nimeni on asiakirjassa.

Uutisoinnissa on myös virheellisesti väitetty, että TEKin tuki Fjäderille olisi liittynyt valintani tukemiseen seuraavaksi Akavan puheenjohtajaksi. Akavan puheenjohtajuutta ei voi antaa perinnöksi, vaan sen päättää 36 jäsenliiton hallinnot, kun päätöksen aika tulee.  

Pahoittelen sitä, ettemme ole avanneet tilannetta aiemmin. Akavan yhteiskunnallisen vaikuttavuuden vuoksi on tärkeää, että puheenjohtaja on paras mahdollinen valinta tehtäväänsä. Toivon avoimia ja rehellisiä puheenjohtajavaaleja, joissa ehdokkaita on useampia. Vaalit antavat meille mahdollisuuden keskustella tavoitteista ja toimintatavoista.

Avainsanat: