Akavan opiskelijat palkitsivat Finnveran

|
Uutinen
Kuuntele

Finnveran Jyväskylän toimipiste on valittu vuoden 2015 Suomen parhaaksi kesätyönantajaksi. Palkinto jaettiin 28.10.

Voittajan valitsi Akavan opiskelijoiden raati, jonka puheenjohtajana toimi ylijohtaja Tuija Oivo työ- ja elinkeinoministeriöstä. Raati painotti valinnassaan voittajaorganisaation innostavaa ja kehitysmyönteistä ilmapiiriä sekä nuorten työntekijöiden kannustamista, motivointia ja ohjausta. Nuorten arvostaminen näkyi erityisesti hyvässä esimiestyössä ja kesätyöntekijän perehdytyksessä.

– Nuorten palkkaaminen on yrityksille sijoitus tulevaisuuteen. Varsinkin taloudellisesti haastavina aikoina on tärkeää nähdä nykyhetkeä kauemmas ja panostaa huomisen osaajiin. Nuoret ovat motivoitunutta ja taitavaa työvoimaa, joihin panostamalla lisätään heidän sitoutumistaan yrityksen toimintaan, Oivo korostaa.

Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja Henna Hirvonen kiittää Finnveraa luottamuksesta nuoria kesätyöntekijöitä kohtaan sekä mahdollisuudesta kehittyä ja kehittää omaa työtään.

– Hyvä ohjaus työpaikalla ja työyhteisön kannustus ovat omiaan tukemaan nuoria alkavalla työuralla. On tärkeää, että kesätyöntekijälle annetaan haastavia työtehtäviä ja työpaikalla esimies tai muut työkaverit auttavat ja ohjaavat uutta työntekijää, Hirvonen sanoo.
 

Kesätyö on ikkuna työelämään

Akava haluaa palkinnollaan muistuttaa, että kesätyö on nuorille tärkeä ikkuna omaan alaan ja laajemmin työelämään.

– Akavan opiskelijoiden harjoittelubarometreistä ilmenee, että opiskeluaikaista työkokemusta pidetään kaikkein merkittävimpänä myöhempää työllistymistä edistävänä tekijänä. Työelämätaidot, verkostoituminen ja oman osaamisen soveltaminen käytäntöön ovat asioita, joita arvostavat sekä nuoret itse että tulevat työnantajat, Hirvonen sanoo.

Raati myönsi lisäksi kunniamaininnan esimerkillisestä kesätyöntekijöiden rekrytointiprosessista ja mahdollisuudesta opintojen ja työnteon yhteensovittamiseen Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:lle.

Suomen paras kesätyönantaja -palkinto jaettiin tänä vuonna kahdeksatta kertaa.

Avainsanat: