Ilkka Niemelä puhuu yleisölle.
Muistutus. Aalto-yliopiston rehtorin Ilkka Niemelän mielestä on tärkeää, että ”myös maahanmuuttopolitiikalla rakennamme kansainvälistä uskottavuuttamme vakaana ja luotettavana yhteiskuntana, joka panostaa koulutukseen ja tulevaisuuteen”.

Aallon Niemelä avajaispuheessaan: ”Kaavaillut kiristykset vievät yhteiskuntaa väärään suuntaan”

|
Uutinen
Kuuntele

Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä oli huolissaan nykyhallituksen maahanmuuttopolitiikan linjauksista yliopiston lukuvuoden avajaisseremoniassa. ”Kiristykset olisivat inhimillisesti järkyttävä asia.”

Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä otti voimakkaasti kantaa hallituksen hallitusohjelmassa suunnittelemia maahanmuuttopolitiikan kiristyksiä vastaan.

Niemelän mukaan niitä ei pidä toteuttaa.

– Kaavaillut kiristykset maahanmuutto-, työ- ja oleskelulupa-asioihin vievät yhteiskuntaamme väärään suuntaan. Monimuotoisuus on valtava mahdollisuus ja voimavara, Niemelä sanoi Aalto-yliopiston lukuvuoden avajaisseremoniassa tiistaina.

Olen erittäin iloinen, että hallitus on ohjelmassaan sitoutunut tavoitteeseen nostaa Suomen tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestoinnit neljään prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2030 mennessä.

Niemelän mukaan kiristykset olisivat toteutuessaan "inhimillisesti järkyttävä asia ja rapauttaisivat korkealaatuisen tutkimuksen ja opetuksen perustaa".

Niemelä löysi hallitusohjelmasta jotain hyvääkin.

– Olen erittäin iloinen, että hallitus on ohjelmassaan sitoutunut tavoitteeseen nostaa Suomen tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestoinnit neljään prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2030 mennessä. Tämä kasvu-ura edellyttää kuitenkin valtavaa lisäystä TKI-osaajien eli maistereiden ja tohtoreiden koulutusmäärissä sekä ulkomaisten osaajien houkuttelussa.