20 miljoonaa Nokialta irtisanottujen tukitoimiin

|
Uutinen
Kuuntele

Suomi sai Euroopan globalisaatiorahastolta (EGR) rahoitusta Nokialta ja Nokian alihankkijoilta irtisanottujen työntekijöiden tukitoimiin.

Tuki on tarkoitettu irtisanottujen tukitoimiin Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla. Tehdyn päätöksen arvo on 19,6 miljoonaa euroa, josta globalisaatiorahaston osuus on puolet ja Suomen valtion puolet.

Työministeri Lauri Ihalainen kertoi asiasta tänään 19.2. Rahat on tarkoitettu työttömäksi jääneiden työllistymisen ja uudelleen kouluttautumisen tukemiseen.

Tukitoimia 3700 irtisanotulle

Komission päätös koskee Suomen toista Nokiaa ja Nokian alihankkijoita koskevaa EGR-tukihakemusta, jossa kohteena oli 4 500 irtisanottua henkilöä pääasiassa Salossa, Espoossa, Oulussa ja Tampereella. Suomen on käytettävä EGR-rahoitus irtisanottujen aktiivisiin työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin 1.2.2015 mennessä. Tukihakemukseen sisältyy työllistymistä tukevia toimia kaikkiaan noin 3 700 irtisanotulle.    

Suomi sai myös viime vuoden helmikuussa myönteisen päätöksen edellisestä Nokian irtisanomisia koskevasta EGR-tukihakemuksesta, jonka kohderyhmänä oli 1 000 Nokian Salon tehtailta irtisanottua henkilöä. Tämä rahoitushakemus oli suuruudeltaan yhteensä 10,7 miljoonaa euroa.
 

Avainsanat: