Luovat ratkaisut

Luovat ratkaisut

Hullujen ideoiden keksimistä hienompaa on vain se, että pääsee toteuttamaan niitä.

Teekkarit ovat tunnettuja kyvystään luoda uutta ja ratkaista viheliäisiä ongelmia. Tälle sivulle on koottu makupaloja teekkareiden rakentamista vempaimista.

Jos olet rakentanut jotain yhtä hämmästyttävää tai tiedät sellaisen vempaimen, joka täällä olisi syytä esitellä, vinkkaa siitä TEK-lehden toimitukselle: tek-lehti(at)tek.fi

Pisaralla pisimmälle

Tässä kilpailussa tavoitteena on sääntöjen puitteissa käyttää niin vähän polttoainetta kuin mahdollista määrätyllä, kaikille samanpituisella matkalla ja annetussa ajassa. Kutkuttava haaste siis! Yleensä yhden kilpailusuorituksen aikana ajokit kuluttavat muutamasta millilitrasta yhteen desilitraan polttoainetta, kertoo kilpailuja Suomessa järjestävä tamperelainen FMMC – Finnish Mileage Marathon Club ry. Kilpa-ajokit ovat erikoisrakenteisia ja niiden ominaisuuksista on annettu tarkat määräykset kilpailun säännöissä. Kilpailulla on pitkät perinteet. Suomessa kilpailu järjestettiin 41. kerran vuonna 2016. Kilpailupaikaksi on vakiintunut Nokian Renkaiden testirata.

Robottipuku Oulusta

Oululainen Jani Lehtovirta suunnittelee ja rakentaa robottipukuja. TEK-lehden jutussa vuodelta 2015 sähkötekniikkan opiskelija esitteli Brox-robottipukuaan. Brox esiintyy myös tämän sivun taustakuvassa. Kalevan jutussa 26.1.2017 Lehtovirta kertoo 3,1-metrisestä Teraleon-showrobotistaan. 

Jättimäinen sprinttikartta

Espoolainen DI Antti Vainio kartoittaa alueita harrastuksenaan. Helsingin Sanomien jutussa 21.3.2017 hän esittelee Helsingistä tekemäänsä suunnistuskarttaa. Kartta on neljän neliömetrin kokoinen ja tiettävästi tarkin kantakaupungista tehty kartta. Se on myös tiettävästi maailman suurin sprinttisuunnistuskartta.

Peräkärrysauna

Vaasalaiset Tutti ry:n jäsenet ovat kovia saunomaan. Vuonna 2011 valmistui killan peräkärrysauna, jossa on myös suihkumahdollisuus. Lue lisää saunasta.

Drinkkirobotti

TTY:n teekkarit rakensivat robotin, joka tarjoili (alkoholittomia) juomia Tekniikan päivillä. (Aamulehti 11.11.2017)

Turkulaiset keksintömuseot

Turkulaisista teekkarikilloista ainakin Digit ry ja Nucleus ry ylläpitävät verkkosivuillaan Keksintömuseota. Sinne kootaan fuksien erilaisia nokkelia teekkarikeksintöjä.

Härwelit

Tutustu tamperelaisen TeekkariWapun Härweli-kulttuuriin

Scania Vabis -saunabussi

Lappeenrantalaisen, lähinnä nykyisistä ja entisistä teekkareista koostuvan, Vabis ry:n tarkoituksena on yhdistyksen sääntöjä lainaten "edistää vanhojen autojen, erityisesti vanhan raskaan ajoneuvokaluston harrastusta". Vuonna 2002 alkoi projekti, jonka tavoitteena oli kunnostaa Scania Vabis linja-auto vuosimallia -64, ja rakentaa siihen sauna. Tästä projektista yhdistys sai alkunsa. Sauna valmistui vuonna 2007. Projektista on kerrottu kattavasti yhdistyksen sivuilla

Hyttysentappokone

Hyttysentappokone on kehitetty lappeen Rantalaisten teekkareiden juhannusviihdykkeeksi. Videolla laite on täydessä iskussa. 

Humalalinko

Lappeenrannan teknillisen yliopiston Koneenrakennuskillan aktiivit suunnittelivat ja rakensivat Humalalingon, jonka avulla minkä tahansa juoman nauttimisesta saa paljon hauskempaa – ainakin yleisölle. Tällä videolla vuodelta 2011 esitellään, miten laite toimii.