Kevytyrittäjyys

Jos yritystoiminta on pienimuotoista, voi vaihtoehto olla niin sanottu kevytyrittäjyys.

Jos teet laskutettavaa työtä, mutta et halua perustaa sitä varten omaa yritystä tai toiminimeä, on yksi mahdollisuus käyttää laskutuspalveluita. Ne hoitavat palvelumaksua vastaan paperisodan, kuten verot ja vakuutusmaksut. Kevytyrittäjyys voi olla yksi vaihtoehto, jos yritystoiminta on pienimuotoista ja satunnaista. Kevytyrittäjyydeksi kutsutaan laskutuspalveluiden, kuten UKKO Kevytyrittäjyys -palvelun kautta laskutettavaa työtä. UKKO.fi:llä on myös toiminimiyrittäjille suunnattu palvelu UKKO Toiminimiyrittäjyys.

Myös OP:lla on oma Kevytyrittäjyys-palvelunsa. Näiden kaikkien etuna on se, että palveluntarjoaja hoitaa paperityöt, kuten laskutuksen, verojen maksun ja kirjanpidon, jolloin sinun ei tarvitse itse vaivata näillä mieltäsi.

Erona näillä on se, että:

  • UKKO Kevytyrittäjyys -palvelun kautta et saa y-tunnusta. Sitä kautta tehdyt työt kuitenkin tulkitaan esimerkiksi työttömyysturvamielessä yrittäjyydeksi, jolloin mahdollisessa työttömyystilanteessa nämä tulot vaikuttaisivat ansiosidonnaiseen päivärahaan alentavasti eli saisit niin sanottua soviteltua päivärahaa.
  • OP Kevytyrittäjyys ja UKKO Toiminimiyrittäjyys -palveluissa saat y-tunnuksen eli sinusta tulee ihan oikea yrittäjä.

"TEKin jäsenenä saat UKKO Kevytyrittäjyys -palvelun  palvelumaksuista 20 prosentin alennuksen. Kerro UKKO.fi:n asiakaspalvelulle olevasi TEKin jäsen."

"TEKin jäsenenä saat 20 prosentin alennuksen OP Kevytyrittäjä -palvelusta. Ilmoita TEKin jäsennumerosi, kun otat palvelun käyttöön."

 

Asiasanat: