CV-tietokannat

Varmista, että löydyt erilaisista tietokannoista hyödyntämällä avainsanoja!

Monet työnantajat sekä suorahaku- ja rekrytointiyritykset käyttävät rekrytoinneissa omia CV-tietokantoja, joiden avulla suurienkin työnhakudokumenttimäärien käsittely helpottuu ja nopeutuu. Sopivimmat hakijat löytyvät kätevästi hakemalla tehtävän kannalta oleellisilla avainsanoilla. CV-tietokantojen täyttämisen hyöty sinulle on, että pääset mukaan ehdokashakuun ja varmistat löydettävyytesi. Hakuja voidaan tehdä tietokannoista jo ennen kuin tehtävään avataan julkista hakua, jolloin olet mahdollisesti ratkaisevan askeleen edellä.  

CV-tietokantoja on olemassa erilaisia hieman erityyppisiin tarkoituksiin. CV-tietokanta voi olla yhden (ison) työnantajan ylläpitämä osaajapankki, suorahaku- tai rekrytointiyrityksen tietokanta tai jonkin työnhakuportaalin hallinnoima CV-pankki, jossa työnhakijat ja työtä tarjoavat tahot kohtaavat. Kun olet kerran täyttänyt profiilisi, pystyt hyödyntämään samaa profiilia hakiessasi eri positioihin. CV ja saatekirje kannattaa silti räätälöidä aina tehtäväkohtaisesti. Jos jätät profiilin yleiseen tietokantaan tietyn tehtäväkohtaisen haun sijaan, olet käytettävissä useissakin hauissa, joihin osaamisesi sopii. 

Uravalmentajiemme vinkit ovat jäsentemme käytettävissä ja ne löytyvät tästä, kun kirjaudut sivustolle. Jos et ole vielä jäsen, liity sivun yläkulmasta!