Oulun yliopisto.

Oulu

Tutustu Ouluun teekkarikaupunkina. Teekkarit opiskelevat Linnanmaalla.

Missä opiskellaan?

Oulun yliopisto www.oulu.fi/yliopisto

Yhteisöt

Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY) www.oyy.fi 

Oulun Teekkariyhdistys ry (OTY) www.oty.fi

Harrastejärjestöt

Killat

Kaikki killat

Paikkakunnan top 3 -tapahtumat

1. Wappu

  • Milloin? Wapun tienoilla
  • Kenelle? Kaikille wappumielisille
  • Mitä tapahtuu? Oululainen Teekkariwappu alkaa yleensä noin 1–2 viikkoa ennen wappupäivää ja on erittäin tapahtumarikas: jokaiselle päivälle riittää aktiviteettia. Tapahtumien skaala yltää aina BBQ-bileistä wappusitseihin ja wapputempauksiin. Fuksien wapun kohokohtana kimmeltävät luonnollisesti waattona järjestettävät fuksiuitot ja tietysti wappupäivän aamuyöllä tapahtuva lakitus, jossa tuoreet Teekkarit saavat vihdoin painaa Teekkarilakin päähänsä. Oululaisen Teekkariwapun suurin erikoisuus on kuitenkin Wesibussi eli Linja 69, jonka kyydissä voi kulkea wappuna ympäri Oulua keskeyttämättä bileitä. Wesibussi on myös perinteinen tempaus ja sen tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. 
  • Mikä on parasta? Yhdessäolo ja iloinen wapputunnelma!
  • Paraswappu.fi

2. Laskiainen

  • Milloin? Laskiaistiistaina
  • Kenelle? Kaikille hyvästä kevättunnelmasta nauttiville ja hurjapäisille mäenlaskijoille
  • Mitä tapahtuu? Laskiainen on Oulun yliopiston Koneinsinöörikillan järjestämä, jo yli 50-vuotias tapahtuma, joka kerää suuren joukon opiskelijoita nauttimaan keväisestä mäenlaskusta. Päivä alkaa hyväntekeväisyysmyyjäisillä keskustassa, jonka jälkeen itse laskiaistapahtumassa kilpaillaan kolmessa sarjassa. Yleisessä sekä isokenkäisten sarjoissa lasketaan kolmen hengen joukkueissa ahkiolla mäkeä alas ja juostaan porukalla ahkion kanssa takaisin ylös. Modified-sarjassa killat kisailevat ajankohtaisimmasta laskuvälineluomuksesta. Laskuvälineen tulee säilyä ehjänä kutakuinkin yhden (1) laskun ajan. Päivän kruunaavat laskiaisen iltapippalot.
  • Mikä on parasta? Reipas mäenlaskumeininki ja upeat modified-sarjan laskuhäkkyrät!

3. Fuksisuunnistus

  • Milloin? Syyskuussa, kun fukseus on kaikista väkevintä
  • Kenelle? Fukseille
  • Mitä tapahtuu? Tapahtumassa fuksit kisailevat pienryhmittäin toisia ryhmiä vastaan rastisuunnistuksen jalossa lajissa. Suunnistuksen teema vaihtelee vuosittain ja ryhmät voivatkin päästää luovuutensa valloilleen keksiessään mitä osuvimpia teemaan liittyviä joukkueita. Rastit sijaitsevat ympäri Oulua ja niiden aiheet vaihtelevat laidasta laitaan. Toki myös vanhemmatkin opiskelijat pääsevät nauttimaan tapahtuman riemusta rastivahteina. Vaikka kilpailu voitosta on ankaraa, on pääasiana pitää hauskaa. Ryhmänä hauskanpito onkin todettu vuosien varrella voittoisaksi taktiikaksi
  • Mikä on parasta? Fuksien energisyys ja riemu!

Teekkarit Oulussa

Wapun ilosanomaa jakavat Rattoradio ja Oulun Arkkitehtikillan toimittama wappulehti Ööpinen. Rattoradio on oululaisten korkeakouluopiskelijoiden yhdessä tekemä Wappuradio, joka sisältää monipuolisen iloista ja riemukasta ohjelmaa. Jokawappuisessa Ööpisgaalassa taas Oulun Arkkitehtikilta julkaisee wappulehti Ööpisen, jonka jokavuotisena tavoitteena on alittaa edellisen vuoden huumorin taso sekä ylittää hyvän maun rajat.

Kuten sanottua, oululainen teekkariwappu alkaa yleensä hyvissä ajoin ennen wappupäivää. Wappuohjelmaa riittää jokaiselle päivälle, suurimpana erikoisuutena ympäri Oulua rullaava Wesibussi. Wappuviikon sisältämiä perinteikkäitä tapahtumia ovat aiemmin mainittujen lisäksi muun muassa kirkkovenesoudut, wappureivit, shampanjamatinea ja fuksikisat, jossa eniten fuksipisteitä vuoden aikana keränneet fuksit kilpailevat uintijärjestyksestä. Lisäksi uusia tapahtumia kehitellään tasaisesti, joista esimerkkinä suuren suosion saavuttanut wappu beer pong.

Oulun Teekkarilakin muoto on saanut vaikutteita neljän tuulen lakista, ja lakin päällinen jatkuukin sivulle tupsun narua mukaillen ”tipaksi”. Lakin vuori on sinivalkoinen. Oulussa myös lakin tupsunyöriin solmitaan wappuisin solmu kuvaamaan hengissä selvittyä oululaista TeekkariWappua. Solmuja voi siis olla 1–4 kappaletta, jonka jälkeen n. vuoden teekkari korvaa ne vetosolmulla. Teekkarin valmistuessa diplomi-insinööriksi tai arkkitehdiksi solmut aukaistaan ja naru (yritetään) suoristaa. Kokardina lakissa käytetään kunkin killan omaa tunnusta. Oulun Teekkariyhdistyksen puheenjohtaja pitää kuitenkin lakissaan yhdistyksen tunnusta. Sen lisäksi lakin tipassa pidetään killan tai OTY:n kokardia merkkinä hallitusvuodesta.

Oulun Teekkariyhdistyksen nauhan värit ovat sininen, valkoinen ja punainen tässä järjestyksessä: sininen-valkoinen-sininen-punainen-sininen-valkoinen-sininen. Nauhaa myydään kilometrihintaan. OYY:n kuntanauhassa on kolme sinistä raitaa, joiden väleissä on valkoiset raidat. Näiden lisäksi OTY:n puheenjohtajalla on nauha, joka väritykseltään vastaa OTY:n nauhaa, mutta on huomattavasti leveämpi ja siinä on ruusuke.