Lappeenranta

Lappeenranta

Tutustu Lappeenrantaan teekkarikaupunkina. Teekkarit opiskelevat Skinnarilassa.

Missä opiskellaan?

LUT-yliopisto www.lut.fi

Yhteisöt

LUT-yliopiston ylioppilaskunta (LTKY) ltky.fi 

Harrasteyhdistykset

LTKY:n kanssa yhteistyössä toimivat yhdistykset

Killat

Kaikki killat 

Paikkakunnan top 3 -tapahtumat

1. Suomen pisin wappu

 • Milloin? Huhtikuun alusta toukokuun 2. päivään, yhteensä reilut 3 viikkoa
 • Kenelle? Kaikille opiskelijoille ja kaupunkilaisille
 • Mitä tapahtuu? Tapahtumia riittää jokaiselle päivälle, laidasta laitaan.
 • Mikä on parasta? Päästä juhlimaan kavereiden kanssa lukuvuoden päätöstä ennen kesätöihin lähtöä ja viettämään aikaa yhdessä koko opiskelijaporukan voimin.
 • ltky.fi/suomenpisinwappu/

2. Fuksiviikot 

 • Milloin? Fuksiviikot alkavat lukukauden alkaessa ja kestävät kaksi viikkoa
 • Kenelle? Fukseille, mutta tapahtumat ovat avoimia tietysti myös vanhemmille opiskelijoille
 • Mitä tapahtuu? Jokaiselle päivälle on keksitty ohjelmaa, jotta fuksit pääsevät tutustumaan toisiinsa ja lappeen Rantalaiseen opiskelijakulttuuriin. Fuksiviikkoihin kuuluvat muun muassa lappeen Rantalaisten fuksilakkien teko vanhoista ylioppilaslakeista, fuksipromootio, fuksisuunnistus, fuksiolympialaiset sekä cocktail-bileet Lappeenrannan keskustassa.
 • Mikä on parasta? Tutustua uusiin kasvoihin. Vanhemmille opiskelijoille ja järjestäjille se, että pääsee kertomaan omista kokemuksista uusille fukseille ja näkee kesän jälkeen omat vanhat kaverit.
 • ltky.fi/opiskelijalle/uudet-opiskelijat/

3. PowiCup

 • Milloin? Helmikuun alussa
 • Kenelle? Tapahtuma on suunnattu kaikille Suomen opiskelijoille, usein teekkarijoukkueita saapuu esimerkiksi Oulusta. Lisäksi tapahtuman Firmasarjassa pelaavat lähiseudun yritysten edustajat.
 • Mitä tapahtuu? PowiCup on kyykkäturnaus. Yliopiston viereiset parkkipaikat muutetaan kyykkäkentiksi, joukkueet kisaavat päivän aikana ja illalla juhlitaan jatkobileissä.
 • Mikä on parasta? Nauttia kirpeästä talvi-ilmasta haalarit päällä ja kannustaa parhaat joukkueet voittoon.
 • cup.powi.fi/

Teekkarit lappeen Rannassa 

Lappeenrannassa toimii yhdeksän teekkarikiltaa ja kauppatieteilijöiden ainejärjestö. LUT järjestää opetusta myös Lahdessa. Lisäksi LAB-ammattikorkeakoulun puolelta opiskelijaporukkaa vahvistaa viisi eri opiskelijayhdistystä. Kaikilla killoilla ja järjestöillä on oman värisensä haalarit. Haalareihin ommellaan erilaisten haalarimerkkien lisäksi esimerkiksi kiltojen emäntien ja isäntien (EI-sektorin) tunnukset kaulukseen sekä puheenjohtajien nauhat.

Wapun ilosanomaa jakavat Norpparadio ja wappulehti Hässi. Wappuna ylioppilastalon lipputankoon vedetään Wappulippu, jota koristaa teekkarilakki, ja luetaan Wappuriehan julistus. Wappu on Suomen pisin ja kestää noin kuukauden ajan. Wapun aikana killat maalavat logonsa Punkkerimäkeen lähelle yliopistoa. Wapun aikaan Wipelletään Lappeenrannan keskustan baarien appro-kierroksella, ajetaan keskustassa KRuisinKi-tapahtumassa, vedetään ylle toogat, fuksit kisaavat fuksitehtävissä ja wappuaattona lakitetaan Kurkipatsas. Wappuaattona fuksit laskevat liukumäkeä pitkin sataman veneenlaskupaikalla Saimaaseen ja saavat teekkarikasteen. Kastetut ja tarpeeksi pisteitä keränneet fuksit saavat laittaa uudet teekkarilakkinsa päähän wappuaaton bileissä keskiyöllä Teekkarihymnin laulamisen jälkeen. Vapunpäivän brunssi nautitaan Linnoituksen valleilla. Lisäksi koko Wapun ajan yliopiston lähettyvillä olevassa puistossa palaa Wappunotskit. 

Sitseillä ja vuosijuhlilla lauletaan Punamustasta, joka sisältää Etelä-Karjalaisia lauluja. Lappeenrannassa sitseillä on harvoin punishmenteja, mutta esimerkiksi pöytäkunnittain tehtyjä esityksiä nähdään usein. Sitsit aloitetaan Krokotiili Genan syntymäpäivälaululla ja päätetään Ikuisen teekkarin lauluun sekä Karjalaisten lauluun.

Teekkarilakki on seitsemänkulmainen ja siinä on Aalef-kirjaimen muotoinen kokardi (myös kyltereillä ylioppilaslakissa). Vuori on puna-musta.

LTKY:n kuntanauhaa saavat käyttää ylioppilaskunnan jäsenet akateemisissa juhlatilaisuuksissa sekä LTKY:aa edustettaessa. Nauhan värit ovat musta-punainen-musta. LTKY:n hallitus ja edustajiston puheenjohtajisto, LTKY:n pääsihteeri sekä henkilöt, jotka ovat saaneet ansiomerkin saavat käyttää hallituksen ja puheenjohtajiston nauhaa. Se on kooltaan kaksinkertainen, mutta samanvärinen kuin kuntanauha.