Isä ja poika järven rannalla

TEK Talks X Insinöörien Ilmastorintama: Insinöörien politiikka-allergia

Mistä tekniikan alan ammattilaisten nihkeä suhtautuminen politiikkaan johtuu ja missä luodaan mielikuva tekniikan epäpoliittisuudesta?

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä

19.10.2021

Aika

16:30-18:00

Teemat

Kestävä kehitys

Kieli

Suomi

Facebook
Voit katsoa tallenteen TEKin Facebook-kanavan kautta.
YouTube
Voit katsoa tallenteen myös TEKin YouTube-kanavan kautta.

Kaikki aiemmat TEK Talks -tallenteet löydät täältä

 

Tekniikka nähdään ainakin alan sisällä usein epäpoliittisena ja tekniikan alalta harva valitsee toimia aktiivisesti (puolue)politiikassa. Maailman muuttamisesta haaveileva tekniikan alan ammattilainen ennemmin perustaa yrityksen tai etsii työpaikan jossa toteuttaa arvojaan kuin hakeutuu politiikan valta-asemiin. Yhteiskunnan kehittäminen ammatillisen osaamisen kautta ei ole missään nimessä huono asia, mutta lopputuloksena tekniikan alan korkeakoulutetut ovat aliedustettuna poliittisessa päätöksenteossa moneen muuhun alaan verrattuna. Tekniikan alan koettu epäpoliittisuus voi myös vaikeuttaa haitallisten rakenteiden tunnistamista ja niistä luopumista, kuten viime vuosina useampaan kertaan julkisuudessa asti käydyt keskustelut esimerkiksi sukupuolisyrjivistä järjestöistä ovat osoittaneet. 

Mistä tekniikan alan ammattilaisten nihkeä suhtautuminen politiikkaan johtuu ja missä luodaan mielikuva tekniikan epäpoliittisuudesta? Hakeutuuko alan koulutukseen samankaltaista maailmankuvaa jakavat ihmiset vai kouliiko alan koulutus ja työelämä meistä teknokraatteja? Muun muassa näihin kysymyksiin haemme vastausta TEK Talksissa 19.10.2021 huippuasiantuntijoiden kanssa.

 

Vieraanamme aiheesta keskustelemassa ovat:

Lotta Aarikka

Lotta Aarikka

Lotta Aarikka on väitöskirjatutkija ja vapaa kirjoittaja. 

Lue lisää
Atte Harjanne

Atte Harjanne

Atte Harjanne on  DI ja kansanedustaja.

Lue lisää
Maija Leino

Maija Leino

Maija Leino on startup-yrittäjä, CEO, UseLess Company.

Lue lisää

Webinaari järjestetään yhteistyössä Insinöörien Ilmastorintaman kanssa.

Tapahtuma striimataan TEKin Facebook- ja YouTube-kanavien kautta. Voit valita alla olevista linkeistä, kumman kanavan kautta haluat tapahtuman katsoa. Voit myös halutessasi ilmoittautua etukäteen, jolloin lähetämme suorat osallistumislinkit ennen tapahtumaa ja linkin tallenteeseen tapahtuman jälkeen.

Aiempien tapahtumien tallenteisiin voit tutustua täällä.

Jussi-Pekka Teini
Jussi-Pekka Teini
Engineering Sustainability
Avainsanat: